Futsal

2020.05.04. 19:50

Kell a bajnoki cím (is) a HVSE-nek – Pálmay Tamás szakágvezető adott helyzetelemzést

A Haladás VSE NB I-es futsalcsapata a bajnoki címért és a Magyar Kupa-győzelemért futott neki a 2019/2020-as szezonnak. Utóbbi címet még begyűjtötte a gárda – aztán a félbeszakad a pontvadászat. Pálmay Tamás szakágvezető adott helyzetelemzést.

Tóth Gábor

Pálmay Tamás (szemből középen) is megünnepelte a kupagyőzelmet

Fotó: Unger Tamás

– Futsalcsapatunk nem titkoltan a duplázás reményében vágott neki a 2019/2020-as szezonnak – fogalmazott Pálmay Tamás, a HVSE futsal szakágának vezetője a klub hivatalos honlapján. – A Magyar Kupában sikerült is begyűjteni az aranyérmet, a bajnoki cím begyűjtésére viszont már nem biztos, hogy lesz lehetőségünk. Akár úgy is fogalmazhatnék, hogy az egyik szemem sír, a másik pedig nevet. Természetesen nagyon örülök annak, hogy fennállásunk során második alkalommal sikerült megnyernünk a Magyar Kupát. Ráadásul hazai környezetben, rendkívül népes és lelkes szurkolótábor előtt.

– Mennyit jelent a csapatnak, hogy rendre telt ház előtt szerepelhet? Ez a bajnoki meccseken több száz nézőt jelent, a Magyar Kupa döntőjében viszont több mint kétezren szurkoltak az Arena Savariában.

– Rendkívül sokat jelent, akár azt is mondhatnám, hogy meccsenként legalább egy gólt a drukkereink kiabálnak be az ellenfél kapujába. Elég régóta vagyok részese a magyar futsalnak, de ilyen szurkolótáborral nemigen rendelkezik másik csapat. Éppen ezért volt óriási dolog, hogy itthon tudtuk tartani a kupát. Amit együtt, a Hali-táborral közösen nyertünk el. Továbbá meg tudtuk mutatni, hogy képesek vagyunk fontos szituációban is legyőzni a nagy rivális Berettyóújfalu együttesét. Ez a siker nagyon széppé varázsolta a tízéves jubileumunkat.

Pálmay Tamás (szemből középen) is megünnepelte a kupagyőzelmet
Fotó: Unger Tamás

– Említette, hogy csak az egyik szeme nevet. A másik miért sír?

– Rendkívül szomorú volt mindenki a csapat háza táján, amikor március elején a Magyar Labdarúgó-szövetség félbeszakította a bajnokságot. Természetesen maximálisan megértettük, hogy a koronavírus-járvány miatt szükség volt erre a lépésre, de sport­emberek vagyunk, nekünk a játék az életünk. Rendkívül jó formában volt a csapatunk. Szerettük volna a felsőházi rájátszásban megelőzni a Berettyót és aztán megnyerni a bajnokságot is. Úgy érzem, hogy a duplázás lehetősége bőven benne volt az együttesünkben.

– Mire alapozza ezt az optimizmust?

– Szerintem nem túlzás kijelenteni azt, hogy a Haladásnak még sohasem volt ilyen erős futsalcsapata, mint most. Úgy vélem, hogy erre a szezonra minden mozaikkocka a helyére került. Mind az anyagi háttér, mind az infrastruktúra, mind pedig a szakmai stáb adott volt ahhoz, hogy ezzel a kerettel képesek legyünk duplázni. Az évek alatt folyamatosan építkeztünk, és most jó lenne, ha feltehetnénk a pontot az i-re.

– Mennyi esélyt lát arra, hogy folytatódjon a bajnokság?

– Legyünk ebben is optimisták, és bízzunk a folytatásban, de ennek eldöntése a szövetség kompetenciája. Én az igenre és a nemre is tudnék érveket felsorakoztatni. De bármi is legyen a döntés, a Magyar Kupa aranyérmét már begyűjtöttük, így számunkra örökké feledhetetlen élmény marad a 2019/2020-as szezon. Bízom benne, hogy az MLSZ illetékesei rövid időn belül döntést hoznak arról, hogy folytatódik-e a bajnokság, és ha igen, akkor mikor, milyen feltételek közepette. Amint tisztázódik a helyzet, edzésbe áll a csapatunk – az egészségügyi előírásokat betartva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában