Benke hosszabbít

2020.05.21. 12:28

Készen van a Falco KC magyar magja – Videóüzenettel

Benke Szilárd meghosszabbította szerződését a Falco KC Szombathely NB I-es kosárlabdacsapatával – a válogatott játékos újabb két évre írt alá.

Tóth Gábor

A szerződéshosszabbítást bejelentő sajtótájékoztatónak az Arena Savaria VIP terme adott otthont. Amelyen az önkormányzat képviseletében részt vett Tóth Kálmán, a városstratégiai, idegenforgalmi és sport bizottság elnöke, továbbá Gráczer György, a Falco KC ügyvezetője és természetesen az érintett sportoló.

Fotó: Unger Tamás

Gráczer György elmondta, hogy a korábbi években többször is tárgyalóasztalhoz ült a klubvezetés Benke Szilárddal, akit végül tavaly nyáron sikerült leigazolni. A válogatott kosaras gyorsan beépült a csapatba, rögtön meghatározó játékosa lett a Falcónak, mind a bajnokságban, mind a Bajnokok Ligájában stabilan teljesített. Ennek megfelelően a Falco arra törekedett, hogy megtartsa kulcsjátékosát. Az ügyvezető jelezte, hogy gyorsan sikerült egyezségre jutni a szerződéshosszabbítást illetően, ráadásul Benke két évre kötelezte el magát a Falcóhoz – igaz, külföldi ajánlat esetén mindkét évben kiléphet a szerződéséből. Gráczer György kiemelte, hogy Benke szerződtetésével készen van a csapat magyar magja, hiszen Váradi Benedek és Filipovity Márkó élő szerződéssel rendelkezik, Perl Zoltán pedig néhány napja írt alá három évre (Váradi július 10-ig, Benke 20-ig, Filipovity 31-ig léphet ki szerződéséből külföldi ajánlat esetén).

Benke Szilárd hangsúlyozta, hogy a mögöttünk hagyott csonka szezonban nagyon jól érezte magát a Falcónál – minőségi csapatban, remek szakmai irányítás mellett kosárlabdázhatott. Különösen a Bajnokok Ligája-szereplés marad emlékezetes számára. Elmondta, hogy több NB I-es klub megkeresését visszautasítva fogadta el a Falco szerződéshosszabbítási ajánlatát. Benke kiemelte, motiválja, hogy a Falcóval a következő szezonban is szerepelhet a BL-ben, valamint ismét megcélozhatja a bajnoki aranyérmet.

Benke a 2019/2020-as csonka szezonban a magyar bajnokságban 10,4 pontot, 2,4 lepattanót, 2,7 gólpasszt, míg a BL-ben 8,4 pontot, 1,9 lepattanót és 2 gólpasszt átlagolt.

 

A Falcót érintő hír még, hogy a csapat 24 éves játékosa, Krivacsevics Márkó a Pécs csapatában folytatja pályafutását – aki elsősorban a több játéklehetőség reményében vált klubot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában