Spartan Race

2020.05.03. 07:00

Kívés Bendegúz dolgozik a decemberi vb-ért

Szombathelyi Egyetemi SE extrém futója (spartan race) gőzerővel készül a decemberi világbajnokságra.

Tóth Gábor

Kívés Bendegúz szorgalmasan rója a kilométereket

Forrás: SZoESE

Kívés Bendegúz az ország legjobb spartan race versenyzői közé tartozik. A 25 esztendős sportoló idei menetrendjét is alaposan felborította a koronavírus-járvány, de nem lassít, edzésben, és elmondása szerint kifejezetten jó formában van. – Az egész telet végigedzettem, nagyszerű formában vártam az idei versenyszezont – árulta el Kívés Bendegúz. – Februárban Csehországban, Brnóban még rajthoz álltam egy nemzetközi versenyen. Aztán a koronavírus-járvány miatt félbe is szakadt a szezon, az összes tavaszi versenyt eltörölték, és vélhetően ez lesz a nyáriak sorsa is. Érdekes a helyzet, mert a spartan race világbajnokság elvileg decemberben Abu-Dzabiban lesz. De a vb-re kvalifikálni kell, ugyanakkor még nincs készen az új versenynaptár, vagyis jelenleg nem látom azokat a versenyeket, amelyeken teljesíteni lehetne a vb-részvételhez szükséges eredményt.

Kívés Bendegúz szorgalmasan rója a kilométereket
Fotó: SZoESE

– A 2016-os világbajnokságon a 200., a 2017-esen a 100., a 2018-ason pedig a 44. helyen végeztem az elit mez őnyben – jelezte Kívés Bendegúz. – Utóbbi eredmény a legjobb magyar helyezés. Nagyon motivált vagyok, szeretnék javítani ezen a pozíción. Ezért gőzerővel edzek – egyéni sportolóként nekem azért könnyebb dolgom, több lehetőségem van. Heti 50-60 km-t futok, sokat erősítek, kerékpározok.

A futóteljesítményem közelít a csúcsformámhoz. Csináltam egy felmérőt, a 2500 métert 7:25 perc alatt teljesítettem, ami szép eredmény. Fizikailag is rendben vagyok, erősnek érzem magam. Csak a versenyrutin, a versengés okozta adrenalin hiányzik. Nagyon bízom benne, hogy augusztus végén, szeptember elején újraindul a sportélet, és talán a spartan race szezon kis része megmenekül. De addig sem állok le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában