labdarúgó-válogatott

2020.05.20. 19:44

Markóék új tervezete

A Markó Edina vezette magyar női labdarúgó-válogatott az elképzelések szerint ősszel pótolhatja négy elhalasztott Európa-bajnoki selejtezőjét.

Pum András

Az E csoportban szereplő magyar válogatott az eredeti sorsolás szerint legutóbb április 10-én a budapesti Illovszky Rudolf Stadionban Izlandot fogadta volna. Ám a koronavírus-járvány miatt elmaradtak a tavaszi női labdarúgó-Európa-bajnoki selejtező mérkőzések, és a nyáriakat is későbbre, őszre halasztják.

– Az UEFA előzetesen megkérte a válogatottak képviselőit, próbáljanak megegyezni a hátralévő mérkőzések időpontjaiban – mondta Markó Edina, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. – Mivel a szlovákok nem fogadták el az ajánlatunkat, az ő verziójuk pedig nekünk nem felelt meg, az UEFA a szóba jöhető forgatókönyvek közül sorsolt – amely végül nekünk kedvezett.

A még nem végleges, de valószínű tervezet szerint a magyarok szeptember 17-én vagy 18-án Svédországban, 22-én Lettországban lépnének pályára. Majd október 22-én vagy 23-án Szlovákiát, az utolsó csoportmeccsen, december 1-jén pedig Izlandot fogadnák. A magyar együttes eddig négy meccset vívott, Izlandon 4-1-re kikapott, Szlovákiában 0-0-t játszott, míg Miskolcon Svédország 5-0-ra győzött, viszont Szombathelyen 4-0-ra nyertek a lettek ellen Ráczék. Magyarország jelenleg harmadik helyen áll csoportjában. A házigazda angolok mellett a kilenc csoportgyőztes és a három legjobb második egyenes ágon résztvevő. A további hat második pedig pótselejtezőt játszik, a három győztes kvalifikálja magát a szigetországi kontinensviadalra, amelyet egy évvel későbbre, 2022 nyarára halasztottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában