Kiderítettük!

2020.05.06. 13:00

Mi a helyzet a 2020-as évre tervezett szombathelyi „nagyrendezvényekkel”?

Szombathely városa hagyományosan szívesen ad otthont nemzetközi vagy országos sportversenyeknek. Mi a helyzet a 2020-as évre tervezett „nagyrendezvényekkel”?

Horváth Erika

Tavaly volt, és idén is lesz, lehet röplabda Savaria Kupa

Fotó: Unger Tamás

Ebben az évben tíz kiemelt sportrendezvényhez irányzott elő támogatást költségvetésében Szombathely önkormányzata.

Hagyományosan olyanok megrendezéséhez járul hozzá anyagilag is, amelyeknek a városmarketing szempontjából lehet hozadéka. Ezeket a rendezvényeket a Pannonsport Kft. szervezi, bonyolítja. Az első kettőt, a Magyarország–Szlovénia férfi kosárlabda Európa-bajnoki selejtezőt, illetve a Tóth Géza súlyemelő-emlékversenyt még sikerült megrendezni. Vajon mennyiben írja, írta át a további programot a koronavírus-járvány?

Tavaly volt, és idén is lesz, lehet röplabda Savaria Kupa
Fotó: Unger Tamás

– Március 8-án volt a súlyemelőverseny, akkor még senki nem gondolta, hogy egy hét múlva leáll a sportélet. A következő hétvégén a birkózók budapesti európai olimpiai kvalifikációs versenyét, amelynek szintén főszervezői vagyunk, már zárt kapuk mögött sem lehetett megrendezni, jövő márciusra halasztották – mondta Kalmár Attila, az idén éppen 30 éve prosperáló Pannonsport Kft. (egyik) igazgatója.

– Azóta azonban az általunk szervezett programok közül csak vállalati rendezvények maradtak el, mert szerencsés módon a nagy sportrendezvények sorában a július 4-re tervezett Vasi Vasember lenne a következő. A Magyar Triatlon Szövetséggel egyetértésben úgy gondoljuk, hogy ezt halasszuk el, a szeptember talán már megfelelő időpont lehet. Ami a többi rendezvényt illeti, a nemzetközi vízilabdatorna kivételével a hazai szövetségek jelenleg is számolnak a versenyeinkkel.

- Augusztusban egy sűrű válogatott röplabdaprogramnak lesz házigazdája Szombathely. Itt készül majd a női és férfi nemzeti együttes is. Augusztus 5–9-én három-három csapatos, körmérkőzéses Savaria Kupa van tervben – ezt még biztosan zárt kapuk mellett kell megrendezni. Az Eb-selejtezők viszont már az augusztus 15-ei határidő után lesznek. A 16-ai Magyarország–Dánia női, a 19-ei Magyarország–Fehéroroszország férfi és a 22-ei Magyarország–Izrael női mérkőzést remélhetőleg már nézők előtt játszhatják. Ha közben mégis halasztana az Európai Röplabda Szövetség, akkor sem maradnak el a selejtezők, mert 2021. januárjában van tartalék időpont.

Az október 1–4-ei tornászvilágkupát reményeink szerint már zavartalanul meg lehet rendezni. És még azután is lesz két verseny. November 4–8. az időpontja a junior és kadet asztalitenisz világranglista-versenynek, az első ízben tavaly életre hívott nemzetközi lövészverseny pedig idén – december 11–13-án – egy kísérőprogrammal is bővülne: egy, a jövő évi budapesti vadászati világkiállítást promotáló kiállítással. Összességében úgy gondolom, nem kell attól tartanunk, hogy elmaradnak az idei nagyrendezvények. És attól sem, hogy támogatók nélkül maradunk. Hatvan céggel állunk kapcsolatban, valamennyi biztosított bennünket arról, hogy töretlenül támogatja a rendezvényeinket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában