Kamionos Eb

2020.05.26. 13:00

Új, magyar csapatban – Harmadik Európa-bajnoki győzelmére hajt Kiss Norbert

A kétszeres Európa-bajnok szombathelyi pilóta, Kiss Norbert már javában készül új – magyar – csapatával, új kamionjával a 2020-as kamionos Eb versenyeire.

Tóth Gábor

Kiss Norbert már az új csapat, a Révész Truck Racing Team felszerelésében – a háttérben pedig az új, versenyképes MAN kamion

Fotó: kissnorbi.com

Kiss Norbert kétszeres Európa-bajnokként a 2016-os idényben kezdte meg munkakapcsolatát a német Tankpool24-Mercedes alakulatával. A rutinos magyar pilóta a mezőny egyik leggyengébb csapatát felhozta az élmezőnybe: összesen 12 győzelmet aratott az istállóval, 2017-ben pedig a harmadik helyen végzett az Európa-bajnokságon – a tavalyi szezont a hatodik helyen zárta. A fejlesztések elmaradása miatt azonban nem volt esélye továbblépni, ráadásul a Mercedes is kiszállt a projektből. A 34 éves szombathelyi pilóta így csapatot váltott, egy újonnan alakult magyar bázisú csapat, a Révész Truck Racing Team színeiben folytatja pályafutását – és nem mellékesen egy gyári, versenyképes motorral rendelkező MAN kamion volánja mögé ülhet. Egyébként Kiss Norbert a MAN márkával nyert két Európa-bajnokságot (2014, 2015), valamint 2011 és 2015 között 32 futamgyőzelmet aratott.

Kiss Norbert már hónapok óta javában készül új csapatával. A célok merészek, a harmadik Eb-arany megszerzése a terv. A versenykamion az ország egyik legjobban felszerelt műhelyében szakértő kezek munkájának köszönhetően nyerte el végleges formáját, festését. És amennyiben minden csavar a helyére kerül, a Révész Truck Racing Team elindul, hogy meghódítsa Európa legendás versenypályáit.

Kiss Norbert már az új csapat, a Révész Truck Racing Team felszerelésében – a háttérben pedig az új, versenyképes MAN kamion
Fotó: kissnorbi.com

– Örülök és büszke vagyok, hogy létrejött ez az új magyar csapat, és különösen boldog vagyok, hogy egy ilyen ikonikus cégcsoport karolt fel bennünket, mint a Révész Csoport – fogalmazott elégedetten Kiss Norbert. – Úgy érzem, hogy hazatalált és otthonra lelt a kamionsport Magyarországon. Minőségi csapatnak lehetek a tagja, keményen dolgozunk azért, hogy harcban legyünk az Európa-bajnoki címért.

Révész Bálint, a Révész Cégcsoport elnök-tulajdonosa úgy nyilatkozott, régi nagy álma valósult meg azzal, hogy létrejött a kamionversenycsapat, és nagyon örül annak is, hogy meg tudták győzni Norbit, hogy a Révész Truck Racing Team színeiben álljon rajthoz a 2020-as szezonban.

– Összeállt a magyar csapat, magyar versenyzővel, és célunk a dobogó legfelső foka lesz már az első évben – nyilatkozta Kozák Attila csapatvezető, aki számára nagyon fontos, hogy a Révész Csoport fennállásának 40. évfordulóját egy kamion-Európa-bajnoki trófeával is meg tudják majd ünnepelni.

A 40-es rajtszámmal induló MAN típusú versenykamiont az ország egyik legkorszerűbb műhelyében Bakó Csaba versenymérnök készítette fel. A helyszín kiválasztása után Kiss Norbert hamarosan tesztelni fogja az új MAN versenyjárművet.

Jelen állás szerint a futamok várhatóan augusztus végén Csehországban indulnak, és november közepén az olaszországi Misanóban lesz az utolsó verseny. A Hungaroring is szerepel a versenynaptárban, október 17–18-án érkezik Magyarországra a mezőny.

A 2020-as FIA kamionos Európa-bajnoki szezon várható versenynaptára, augusztus 29–30.: Most (Csehország). Szeptember 12–13.: Zolder (Belgium). Szeptember 26–27.: Jarama (Spanyolország). Október 3–4.: Le Mans (Franciaország). Október 17–18.: Hungaroring (Magyarország). Szeptember 14–15.: Misano (Olaszország).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában