Koronavírus

2020.06.11. 17:30

Bérletes gondok – A vasi klubok figyelnek a szurkolóikra

A koronavírus-járvány miatt a labdarúgó-, a kosárlabda- és a kézilabda-bajnokság is idő előtt félbeszakadt – többek között a bérletes drukkerek nagy bánatára.

Tóth Judit, Tóth Gábor, Pum András

A Falco mögött népes szurkolótábor áll

Fotó: Unger Tamás

A Vas megyei sportegyesületek azon vannak, hogy kárpótolják bérletes szurkolóikat – a megoldáson dolgoznak a klubvezetők.

– A tavalyi szezonban a bajnokság talán legizgalmasabb része maradt el, az alapszakasz hajrája, a középszakasz és a rájátszás, ami

érzékenyen érintette a szurkolóinkat is – fogalmazott Gráczer György, a Falco KC Szombathely NB I-es kosárlabdacsapatának ügyvezetője. – Közel 1500 bérletesünk van, akiket szeretnénk kompenzálni. Ők a terveink szerint a következő szezonban kedvezményes áron juthatnak hozzá a bérletekhez. Természetesen időben kommunikáljuk a megoldást.

A Falco mögött népes szurkolótábor áll
Fotó: Unger Tamás

Hajba Ádám, az Egis Körmend ügyvezetője elmondta, hogy a körmendi kosárlabda erejét a komoly szakmai munka és az ország legjobb szurkolótábora adja.

– A koronavírus-járvány miatt sajnálatos módon sokkal előbb vége lett a bajnokságnak, amely előre nem látható pluszterhet rótt ránk. Azt tervezzük, hogy leülünk a szurkolói csoportokkal és arra kérjük őket, hogy támogassanak bennünket. Mi mindent meg fogunk tenni azért, hogy a következő szezonban azonos feltételekkel biztosítsuk számukra az éves bérleteket.

– Igyekszünk valahogy kárpótolni bérletes szurkolóinkat – mondta Séllei Árpád, a Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgócsapatának ügyvezető igazgatója. – Azok a drukkerek, akik az előző bajnokságban bérletet vásároltak és azt majd behozzák, egy Haladással kapcsolatos ajándékot kapnak. Ennek időpontjáról természetesen a későbbiekben tájékoztatni fogjuk szurkolóinkat.

– Több mint 300 bérletesünk van, négy hazai mérkőzésünk maradt el a koronavírus-járvány miatt, természetesen foglalkozunk a problémával – jelezte Pődör Zoltán, a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia vezetője. – Hamarosan leülünk a szurkolótáborunk vezetőivel és megegyezünk a kompenzációról. Vélhetően a már befizetett összeget valamilyen módon beszámítjuk az őszi bérletekbe. De bármilyen megoldásra nyitottak vagyunk – mert a következő szezonban is nagyon számítunk a drukkereinkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában