kupa

2020.06.02. 20:10

Darts: egyre több versenyző

Nagy sikert aratott a 3. Szonda Ipszosz Kupa dartsversenyen – az erőpróba Bertalan László sikerével ért véget.

Tóth Gábor

Hátul balról Nagy Máté, Budavári Zsombor, Bertalan László. Guggol Petrovics Bálint és Benyovszky János

Fotó: Nagy Tamás

Az ötfordulós steel dupla kiszállós dartsversenyen 40-en álltak rajthoz – egyre népszerűbb az erőpróba, évről évre többen versenyeznek. A kupa az utolsó pillanatig szoros volt, kiélezett végjátékban alakult ki a legjobbak névsora. A szervezők több különdíjat is kiosztottak. A legtöbb 180-at dobó játékos Budavári Zsombor lett, aki tíz alkalommal jutott el 180-ig.

A legkevesebb nyílból kiszálló játékos szintén Budavári Zsombor lett: 12 nyílból sikerült 501-ről kiszállnia. A legmagasabb kiszálló különdíját Petrovics Bálint érdemelte ki, aki a maximális 170-ről szállt ki. A legtöbb – három – bullos kiszálló különdíját Nagy Máté nyerte el. A csoportkörök alatt legkevesebb leget kapó játékos Kocsis Zsolt lett 18 vesztes leggel.

Hátul balról Nagy Máté, Budavári Zsombor, Bertalan László. Guggol Petrovics Bálint és Benyovszky János
Fotó: Nagy Tamás

A versenyt végül Bertalan László nyerte, másodikként Benyovszky János végzett, míg a bronzérem Petrovics Bálinté lett.

– Remek mérkőzéseket vívtak a versenyzők, és a hangulatra sem lehetett panasz – fogalmazott a szervező Kocsis Zsolt. – Évről évre egyre színvonalasabb versenyeken mind népesebb a mezőny. Decembertől természetesen szeretnénk megrendezni a 4. Szonda Ipszosz Kupát, amelyre várunk minden dartskedvelőt, profit és amatőrt egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában