Snapszer

2020.06.23. 18:37

Hármas vasi siker az alföldi tornán

Az elmúlt hétvégén Jakabszálláson, a Kiskun Kupán szerepeltek nagyszerűen a vasi snapszerosok – szombaton pedig már a párosok országos döntőjének ad otthont Magyarnádalja.

Tóth Gábor

Fotó: baon/Bús Csaba

Kiváló eredménnyel tértek haza az alföldi térség legnagyobb egyéni versenyéről a Vas megyei színeket képviselő snapszerosok. Jakabszálláson rendezték meg a Kiskun Kupa snapszerbajnokságot, ahol pikáns csatákat láthattak a szép számban megjelent nézők – ugyanis számos korábbi ultibajnok is asztalhoz ült. A két kártyanem között régóta tart a rivalizálás, de ezúttal is bebizonyosodott, hogy jobb, ha a suszter a kaptafánál marad, hiszen hármas vasi vendégsikerrel zárult a rangos torna. A kőszegi Táncsics Péter nyert, a szombathelyi Tuczai Miklós másodikként végzett, míg a bronzérmet az ugyancsak kőszegi Bokor László nyakába akasztották.

A snapszerosok sokat nem pihenhetnek, újabb komoly kihívás következik, ugyanis június 27-én szombaton 15 órától Magyarnádalján rendezik meg már a párosok országos bajnokságát. A nyílt nevezéses erőpróbára sok versenyzőt várnak, az ország minden részéből érkezett már előnevezés – így vélhetően népes, erős lesz a mezőny.

Táncsics Péter győzött a Kiskun Kupán Fotó: baon/Bús Csaba

A folytatásban pedig ausztriai nemzetközi tornák, balatoni, egri, budapesti és nagyszénási versenyek következnek a menetrendben. Úgy tűnik, nem maradnak el a hagyományos nyári egyéni tornák Szentpéterfán, Vassurányban, Bucsuban és Körmenden sem.

Friss hír a kőszegi székhellyel működő Magyar Snapszer Szövetség háza tájáról, hogy a szombathelyi Földvárszki István értékes bronzéremmel gazdagodott egy nemzetközi online snapszerbajnokságon – így szépen tör előre a világranglistán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában