asztalitenisz

2020.06.28. 20:43

Kilencedik bajnoki címéért hajt a CVSE

Óriási csatában 4-1-re megnyerte a CVSE-Swietelsky-Jufa Hotels férfi asztalitenisz-csapata a Szécsény elleni elődöntőt a Final Four első játéknapján, így kilencedik bajnoki címéért játszhat a hétfői (15.00) fináléban. Ellenfele a PTE-PEAC gárdája lesz.

Horváth Erika

Remekül indult az elődöntő, szép győzelmet aratott a Fazekas Péter–Szita Márton kettős

Fotó: Unger Tamás

CVSE-Swietelsky-Jufa-Hotels–Szerva ASE Szécsény 4-1. – Budapest, asztalitenisz csapatbajnoki Final Four, férfi elődöntő.

Páros: Fazekas, Szita–Jakab, Ingemar 3:0 (9, 6, 8). Álomszerűen indult az elődöntő a nyolcszoros bajnok, tavaly bronzérmes celldömölkiek számára, Fazekas Péter és Szita Márton nagyon koncentráltan játszott, és három szettben túllépett a 2008-ban olimpikon Jakab János vezérelte szécsényi kettősön (1-0). Egyéni, 1. mérkőzés: Szita–Bátorfi 3:0 (10, 8, 8).

Remekül indult az elődöntő, szép győzelmet aratott a Fazekas Péter–Szita Márton kettős
Fotó: Unger Tamás

Az értékes lépéselőnyt Szita toldotta meg, nagyszerű taktikával szoros szettekben, de felülkerekedett a női szövetségi kapitányi posztot is betöltő Bátorfi Zoltánon (2-0). 2. mérkőzés: Fazekas–Németh J. 3:1 (10, -10, 11, 10). Első egyéni meccsén viszont Fazekas Németh János ellen már nem tudott olyan meggyőző lenni. A sírból hozta vissza az első ­játszmát, de összességében kiizzadta a győzelmet (3-0). 3. mérkőzés: Kriston–Jakab 0:3 (-10, -6, -6).

Kriston Dániel az első szett végén tudta csak megnehezíteni Jakab dolgát (3-1). 4. mérkőzés: Fazekas–Bátorfi 3:2 (-11, 8, -10, 10, 11). Óriási csatát vívott a szövetségben sportigazgatóként dolgozó Fazekas a szövetségi kapitánnyal. A végsőkig kiélezett meccs folyamán további izgalomra adott okot, hogy közben véget ért a Szita–Jakab (1:3) találkozó (amit a beírásnak megfelelően később már nem számítottak be). Ha Fazekas marad alul, akkor 3-3-ra alakult volna az állás, és a Kriston–Németh meccsnek kellett volna dönteni. Szerencsére nem így esett, az ötödik, döntő játszmában Fazekas jutott mérkőzéslabdához, és a negyediket sikerült értékesítenie. A celliek jutottak a fináléba (4-1).

– Nehéz volt, és nem vagyok elégedett – értékelt az elődöntő után Klampár Tibor, a celldömölki csapat vezetőedzője. – Nagyon szépen indult, de 3-0 után visszaestünk. Igen kiélezett volt a vége. Persze örülök, hogy bejutottunk a döntőbe, ezzel teljesítettük a célkitűzést. Egy újabb győzelem már csak hab lenne a tortán. Bár a Pécs valamivel esélyesebb nálunk, nem adjuk fel, bízom a fiúkban.

A másik elődöntő papírforma, de a vártnál valamivel kiélezettebb meccseket hozott: PTE-PEAC szintén 4-1-re győzte le a Mezőberényt. Hétfőn 15 órától tehát Celldömölk–Pécs finálét és Szécsény–Mezőberény bronzmérkőzést rendeznek. HE

Cell–Pécs és Erdért–Budaörs finálé

A nők vasárnap délelőtti elődöntői sokkal simább, egyértelműbb mérkőzéseket hoztak. A Budapesti Erdért SE 4-1-re nyert a Statisztika PSC ellen, az SH-ITB Budaörsi 2i SC 4-0-ra iskolázta le a Kecskeméti Spartacust.

A hétfői éremcsatákon is ott lesznek az M4 Sport televíziós csatorna kamerái. A nők ezúttal is 11 órakor kezdenek. A döntőben tehát az Erdért és a Budaörs találkozik, a bronzmérkőzésen pedig a Statisztika és a Kecskemét. Biztos, hogy új bajnokot avatnak, hiszen a címvédő Szekszárd ebben az idényben nem indított csapatot az Extraligában. A férfiak küzdelmei az érmekért 15 órakor rajtolnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában