állampolgárság

2020.06.23. 16:42

Milos Konakov magyar állampolgár lett

Letette a magyar állampolgársági esküt a Falco KC Szombathely NB I-es kosárlabdacsapatának másodedzője, Milos Konakov.

Tóth Gábor

Fotó: szombathely.hu

Kedden a városháza házasságkötő termében letette a magyar állampolgársági esküt a Falco KC Szombathely kosárcsapatának másodedzője Milos Konakov – akinek öt éves kisfia, Filip is magyar állampolgár lett.

A 36 esztendős szerb származású tréner meglehetősen mozgalmas, és nagyon sikeres időszakot tud maga mögött a Falco kispadján. Még 2017 nyarán érkezett Szombathelyre, és lett Srecko Sekulovic segítője. A csapat szépen teljesített a FIBA Európa Kupában, a bajnokságot és a Magyar Kupát pedig ezüstéremmel zár. Sekulovic mester a nyáron távozott, a remek munkát végző másodedző szolgálataira viszont továbbra is igényt tartott a sárga-fekete klub: Milos Konakon Gasper Okorn vezetőedző segítőjeként szolgálta tovább a Falcot.

A csapat ismét jól szerepelt a FIBA Európa Kupában, a hazai kupában ismét összejött egy második hely, és sikerült begyűjteni a klub második bajnoki címét. A tavalyi, 2019/2020-as félbeszakadt szezon elsősorban a parádés Bajnokok Ligája-szereplésről marad emlékezetes, továbbá az együttes rohamléptekben menetelt a bajnoki címvédés felé – a tabella élén állt, amikor az országos szövetség lefújta a pontvadászatot. Milos Konakov tehát már a negyedik szezonjára készül a Falcóval – ami a mai kosárlabdában igen csak ritkaságnak számít.

Fotó: szombathely.hu

Gráczer György klubelnök, Pichler Gergely technikai vezető és Starcsevics Ádám PR-marketing klubmenedzser rögtön a városházán gratulált a szakembernek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában