Vízbe szállt az utánpótlás

2020.07.30. 17:39

Az AVUS egy-egy második, harmadik és negyedik helyet szerzett

Változóan szerepeltek az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) korosztályos együttesei az ifjúsági kupákban.

Pum András

Fotó: Unger Tamás

A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet után először szállhattak vízbe a korosztályos vízilabdacsapatok. Az ifjúságiak a Lemhényi Dezső, a serdülők a Vízvári György, a gyermekek a Szívós István Kupában szerepeltek. A szövetség négy csoportba sorsolta a felsőházi csapatokat, az AVUS az A felségjelűbe, a Kaposvár, a Pécs és az FTC társaságába került. A gárdák körmérkőzéseket vívtak, egy játéknapon egy klub mindhárom korosztályos csapata játszott. A Péter Imre irányította AVUS ificsapata az 1. fordulóban Pécsett 13-6-ra kikapott, míg a szintén Péter edzette serdülők ugyancsak alulmaradtak, mégpedig 14-3-ra. A Hajmási András vezette gyermekgárda 16-10-ra veszítette el első meccsét. A 2. fordulóban Kaposvárra látogattak az aligátorok, az ifik 13-11-re, a serdülők 8-5-re nyertek, a gyermekcsapat pedig 13-9-re kikapott. A 3., utolsó körben az FTC vendégei voltak a vasiak. A szombathelyi ifik 22-10-re. a gyermekek 18-10-re kikaptak, a serdülők viszont 8-7-re nyertek.

Az A csoport végeredménye. Ifjúsági: 1. FTC 9 pont, 2. Pécs 9, 3. AVUS 3, 4. Kaposvár 0. Serdülő: 1. Pécs 9, 2. AVUS 6, 3. FTC 3, 4. Kaposvár 0. Gyermek: 1. Pécs 9, 2. FTC 6, 3. Kaposvár 3, 4. AVUS 0.

A csoportelsők jutottak a fővárosban megrendezésre kerülő négyes döntőbe.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában