súlyemelés

2020.07.06. 17:56

Boros Viktória: országos csúcs

Junior országos csúccsal zárta a Kisbér-Ászár Kupát a Haladás VSE súlyemelője, Boros Viktória.

Horváth Erika

Boros Viktória nagyon jó állapotban versenyzett a Kisbér-Ászár Kupán

Fotó: Haladás VSE

Az elmúlt szombaton Kisbéren találkoztak a súlyemelők. Ez volt az első olyan verseny, amelyet a veszélyhelyzet megszűnte után kiemeltnek minősített a Magyar Súlyemelő-szövetség – bár kötelezővé nem tették a válogatottak számára. A Haladás VSE négy versenyzőt indított – mindhárom első helyezést szerzett súlycsoportjában. A legkiemelkedőbben Boros Viktória szerepelt, aki a junior lányok 81 kg-os súlycsoportjában 92 kilót szakított, 110-et lökött, a 202 kg-os összetett eredménye új junior országos csúcs.

Az eredményhirdetésnél nemcsak a legjobb női junior versenyzőnek járó különdíjat kapta meg, övé lett az egész női mezőny abszolút elsősége is. A felnőtt női versenyzők között Polgár Mirjamé lett a különdíj, aki a 76 kg-os súlycsoportban 182 (79, 103) kg-mal zárt. A +87 kg-ban Gyürüs Barbara nyert 179 (81, 98) kilós összteljesítménnyel. A zöld-fehérek a férfiak mezőnyében Papp Gézát indították, aki a junior 96 kilós súlycsoportban 217 (95, 122) kg-mal szerezte meg az elsőséget. Ő lett a verseny legjobb junior férfi versenyzője.

Boros Viktória nagyon jó állapotban versenyzett a Kisbér-Ászár
Kupán Fotó: Haladás VSE

– A szeptemberi junior-Európa-bajnokságra készülő Boros Viki nagyon ügyesen, jó állapotban versenyzett. Legközelebb, a három hét múlva esedékes kecskeméti Messzi István-emlékversenyen remélhetőleg még jobb lesz. De igazából az Eb-re kell majd kiélezni a formát – mondta Márkus Erzsébet, a HVSE súlyemelő-szakosztályának vezetője, Viki edzője.HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában