Bajnokok ligája

2020.07.15. 08:46

Férfi kosárlabda BL – Ismét egy csoportban a Dijonnal és a Zaragozával a Falco – FRISSÍTETT

Akárcsak az előző szezonban, a Falco KC Szombathely ismét egy csoportba került a francia Dijonnal és a spanyol Zaragozával a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája főtábláján.

vaol.hu

Van ok az örömre, hiszen jól teljesít a BL-ben (is) a sárga-fekete gárda Fotó: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

17.02

A szerdai sorsoláson eldőlt, hogy a tavalyi magyar bajnok e két csapaton kívül a cseh Nymburkkal, az orosz Nyizsnij Novgoroddal, a török Bursával, a lengyel Lublinnal és egy selejtezőből érkező riválissal – amely lehet a görög Iraklisz, a ciprusi Keravnosz, az ukrán Dnyipro vagy a holland Groningen – találkozik az október 13-án rajtoló főtáblán.

A csoportból a legjobb négy jut tovább az egyenes kieséses szakaszba.

A Gasper Okorn vezetőedző által irányított vasiak ősszel rögtön a 32 csapatos főtáblán kezdenek. A Falco a 2019/20-as idényben – újoncként, a selejtezőből feljutva a főtáblára – hat győzelemmel és nyolc vereséggel csoportja ötödik helyén zárt februárban. Márciusban a BL-szezon a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt, és egy nyolcas döntővel zárul majd le szeptember végén.

A Falco KC ügyvezetője, Gráczer György az M1 aktuális csatornának úgy fogalmazott, minden idők legerősebb mezőnye jött össze a Bajnokok Ligájában. Csoportjukból a Dijonnak minden esélye megvan a legjobb nyolc közé kerülésre, míg a Zaragozának ez már korábban is sikerült.

Gráczer hozzátette, a további riválisok közül a Nymburk cseh bajnok, a Nyizsnij Novgoroddal a 2017/18-as idényben az Európa Kupában már találkoztak, a Bursa a török elithez tartozik, a Lublin viszont még nem indult a BL-ben.

„A sorsoláskor kaphattunk volna szerencsésebb, kedvezőbb csoportbeosztást is, de kerülhettünk volna nehezebb nyolcasba is” – hangsúlyozta.

Kiemelte, amennyiben a Falco megismétli a tavalyi eredményét, az a mezőny ismeretében nagy bravúrnak számítana.

12.13

A szerdai sorsoláson eldőlt, hogy a tavalyi magyar bajnok e két csapaton kívül a cseh Nymburkkal, az orosz Nyizsnij Novgoroddal, a török Bursával, a lengyel Lublinnal és egy selejtezőből érkező riválissal (a görög Iraklisz, a ciprusi Keravnosz, az ukrán Dnyipro vagy a holland Groningen) találkozik az október 13-án rajtoló főtáblán.

A csoportból a legjobb négy jut tovább az egyenes kieséses szakaszba.

A Gasper Okorn vezetőedző által irányított vasiak ősszel rögtön a 32 csapatos főtáblán kezdenek. A Falco a 2019/2020-as idényben – újoncként, a selejtezőből feljutva a főtáblára – hat győzelemmel és nyolc vereséggel csoportja ötödik helyén zárt februárban.

Márciusban a BL 2019/2020-as szezonja a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt, és egy nyolcas döntővel zárul majd le szeptember végén.

8.49

A championsleague.basketball oldalán 11 órától élőben követhető, hogy a svájci Miesben kisorsolják a férfi Bajnokok Ligája csoportbeosztását és a selejtező párosításait – tájékoztat a Falco KC hivatalos oldala.

A 32 csapatos mezőnyben 28 együttes kiléte már biztos, négy gárda a selejtezőkből csatlakozik a többiekhez. A sorsolásnál figyelembe veszik, hogy egy nemzet két csapata ne kerüljön ugyanabba a csoportba, kivétel ez alól Törökország, ugyanis lesz egy nyolcas, ahol két török együttes is szerepel majd.

A selejtezők és a csoportok beosztásánál is a Bajnokok Ligája klubrangsorát vették figyelembe. Ez alapján a szombathelyi gárda az előkelő ötödik kalapba került. A csapatokat négy, nyolcas csoportba sorsolják.

A 2020/2021-es BL-szezon szeptember 15-én startol el a két selejtezőkör első fordulójával, a csoportkör pedig október 13-án rajtol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában