sportos szórakozás

2020.07.13. 18:58

Élménydús volt a csákánydoroszlói teketábor

Nagy sikert aratott, sok program várta a Csákánydoroszló TK tekeklub által rendezett, fiataloknak szóló ötnapos tábort.

Pum András

A csákányi csapat és kísérőik a VAOSZ pályáján

Fotó: CSTE

A csákányi tekecsapat a tekét kedvelő gyerekek részére tartott ötnapos, napközis rendszerű nyári tábort. A tábor célja a tekesport megismerése és gyakorlása, környékbeli tekepályák meglátogatása, kipróbálása volt. A tervek maximálisan sikerültek, a szervezők által megálmodott programok jók és sikeresek voltak. Összesen húsz általános iskolás fiatal vett részt az ötnapos táborban. Döntően csákánydoroszlóiak, de érkeztek a szomszédos falvakból is. A csapat nagyjából fele korábban már tekézett, viszont a másik része a táborban ismerkedett meg először a sportággal. Mozgalmas hetet töltöttek együtt a gyerekek.

Hétfőn a csákányi tekézőben bemelegítő, technika ismertetés és gyakorlás volt a program. Kedden a nemzetközi minősítésű szentgotthárdi pályán, Magyarország legjobb pályáján guríthattak a fiatalok. Szerdán Zalaegerszegen a Roxy tekecsarnok volt a tekézés helyszíne. Csütörtökön újabb izgalmak következtek, Szombathelyen a VAOSZ tekepályán két tekevilágbajnok várt a táborozókra: Németh Lajos és Nagy László. Most ők csodálhatták meg, hogy a három nap alatt milyen tudásra tettek szert a gyerekek.

A csákányi csapat és kísérőik a VAOSZ pályáján
Fotó: CSTE

Tetszett nekik, hogy néhány nap alatt mennyit fejlődtek a fiatalok. Már a teljesen kezdőknél sem ment a golyó a sarokba és sokszor mutatott 9-et a jelző. Az utolsó napon még maradt annyi energia a kis csapatban, hogy újra az otthoni, csákánydoroszlói pályán gurítson mindenki. A délutáni hétzáró ünnepség előtt pedig még elmentek a csákányi focipályára egy kis szalonnasütésre, sajnos ezt kicsit az eső megzavarta, de a kedvüket nem vette el.

A tekézés mellett a hét folyamán szabadidős programként a Szombathelyi Haladásnak köszönhetően a Haladás Sportkomplexumot járta végig a csákánydoroszlói csapat – nagyon tetszett nekik a létesítmény. De fürödtek a Szentgotthárd melletti Hársas-tóban, valamint a Zalalövő mellett található Borostyán-tóban is. Táborzárásként, útra­valónak pedig kis ajándékot és egy-egy dicséretet is kaptak az új kis tekések.

A tábor szervezői Musits József és Bauer Péter voltak, a felügyeletet pedig Császár Levente testnevelő tanár biztosította.

A tábor pozitív hozadéka, hogy ősztől az iskolai testnevelésórákon, illetve a versenyeken ezek a fiúk-lányok többségében már ott lesznek. Azaz újabb fiatalokat sikerült megnyerni a tekesport számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában