Szerb kézilabdázó érkezett hiányposztra

2020.07.10. 18:40

Erősít az SZKKA

Új játékos igazolását jelentette be a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia ­(SZKKA) NB I-es női kézilabdacsapata: a szerb ­Marija ­Agbaba egy évre szóló szerződést írt alá.

Tóth Gábor

Balról Marosán György, Marija Agbaba és Pődör Zoltán – aláírás kerül az egy évre szóló szerződésre

Fotó: Cseh Gábor

Balog Judit és Orbán ­Adrienn után Marija Agbaba az SZKKA harmadik új igazolása. A 25 éves, 177 centis, balkezes jobbátlövő a szerb válogatott bő keretének tagja. Profi pályafutását hazájában a Kikinda (2010–2016) gárdájában kezdte, majd megfordult Siófokon (2016/2017), Fehéroroszországban (Gomel, 2017/2018) és Békéscsabán (2018/2019). Az előző szezont a szerb élvonalban (Jagodina) töltötte.

– Örülök, hogy a játékosok számára vonzó a csapat, vonzó a város, ezt bizonyítja, hogy Marija Agbaba személyében újabb minőségi légióssal bővült a keretünk – mondta Pődör Zoltán, az SZKKA elnöke. – Új, gólerős játékosunk hiányposztra érkezik, vele alaposan kibővül a taktikai repertoárunk, ráadásul a stílusa passzol a csapatunkéhoz – minden bizonnyal fontos tagja lesz a keretünknek. Marija Agbaba fiatal, mégis komoly rutinnal felvértezett játékos, ráadásul ismeri a magyar mezőnyt, és mi is pontosan tudjuk, hogy mit várhatunk tőle – a reményeim szerint mindkét fél számára gyümölcsöző lesz ez az együttműködés. Korrekt szerződést írtunk alá. Ezzel az új igazolással teljes a csapatunk, 17 főt számlál a felnőttkeretünk, amely meggyőződésem szerint képvisel olyan erőt, hogy kiharcolja a biztos bennmaradást.

Balról Marosán György, Marija Agbaba és Pődör Zoltán – aláírás kerül az egy évre szóló szerződésre Fotó: Cseh Gábor

– Az elmúlt években folyamatosan kerestünk balkezes jobbátlövőt, nem kapkodtunk, megfontolt döntést hoztunk, biztos vagyok benne, hogy Marija Agbaba jó megoldás lesz erre a hiányposztra – jelezte Marosán György vezetőedző. – Ráadásul Marija nemcsak támadásban, hanem védekezésben is nagyon hasznos. Erős, bő a keretünk – amit köszönök a vezetőségnek. Teljesíthető célokért fogunk küzdeni az előttünk álló szezonban, eredményesen kell játszanunk, de emellett szeretnénk továbbfejlődni csapatként.

– Volt más külföldi ajánlatom is, de nagyon szerettem volna visszatérni Magyarországra, szerettem volna ismét az erős magyar ligában játszani, edződni, ezért örömmel mondtam igent az SZKKA ajánlatára – fogalmazott Marija Agbaba. – Beszéltem a már régebb óta Szombathelyen játszó légiósokkal, akiktől megtudtam, hogy a klubnál komoly szakmai munka zajlik, a háttér rendezett, a szurkolók lelkesek – ezért nyugodt szívvel írtam alá a szerződésemet. Azon leszek, hogy hasznos tagja legyek a csapatnak, és megháláljam a belém fektetett bizalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában