Szuperliga

2020.07.02. 21:45

Következhet a bronzmérkőzés a kőszegi teniszezők számára

A Kőszegi SE teniszcsapata vereséget szenvedett a Szuperliga elődöntőjében – így pénteken a bronzéremért mérkőzhet meg.

Tóth Gábor

Szappanos Márton stabil tagja a csapatnak

Fotó: Unger Tamás

A Kőszegi SE szuperligás teniszcsapata két győzelemmel, egy vereséggel zárta az alapszakaszt és jutott be a négy csapatot felvonultató felsőházba. A felsőházi helyosztóknak a Magyar Tenisz Szövetség edzéscentruma ad otthont. Csütörtökön rendezték az MTK–FTC Diego SC és Kőszegi SE–Somogyi Electronic GYAC elődöntőket.

Kőszegi SE–Somogyi Electronic GYAC 1-4. – Budapest, Nemzeti Edzés Központ, 200 néző, szuperligás tenisz csapatmérkőzés. Győzött: Kihn D.

A kőszegiek vékony kerettel vették fel a harcot az esélyesebb Győrrel. Ugyanis Enyedi János, Lipták János és Horváth Gábor különböző okok miatt kihagyta a meccset. Míg Vörös Máté és Kéki Márk betegen vállalta a játékot. A Győr biztosan érvényesítette a papírformát, a párharc az öt egyes után eldőlt – a párosokat már nem kellett lejátszani.

Szappanos Márton stabil tagja a csapatnak
Fotó: Unger Tamás

A Kőszeg pénteken, pénteken 11 órakor a bronzmeccsen lép pályára, az ellenfele a másik elődöntőben az ugyancsak 4-1-re elbukó FTC lesz.

– A bronzmérkőzésen nagyjából két hasonló erőt képviselő csapat lép pályára – vélekedett Koltay Árpád, a kőszegiek csapatvezetője. – A pillanatnyi forma fog dönteni – illetve az, hogy a sérüléssel, betegséggel bajlódó játékosaink milyen állapotban lesznek. De nem tagadom, mi amúgy is a bronzmeccsre koncentráltunk, oda akarunk érni a harmadik helyre. Képesnek tartom a fiúkat a bravúrra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában