Átevezték a Balatont

2020.08.17. 20:13

Az egyetlen női sárkányhajós egység a körmendieké volt

A Bereki Bárkás Egylet Egyesület női sárkányhajósai a Balaton-átevezésen debütáltak. A mezőnyben egyedüli színtiszta női sárkányhajós csapatként szerepeltek, húszfős hajóban.

Tóth Judit

Átevezték a Balatont

Fotó: Bereki Bárkás Egylet

A július elején alapított sárkányhajós egységet 18–58 év közötti hölgyek alkotják. Heti két edzés szerepel a csapat programjában, az egyik Körmenden konditeremben, a másik Zalaegerszegen, a Gébárti-tónál vízi edzés, amelyet Stempin Zoltán vezet. A lelkes női egység a Magyar Kajak-kenu Szövetség által szervezett Balaton-átevezésen próbálta ki magát először. A Fonyód–Badacsony közötti verseny 9 kilométeres távját a körmendiek egy órán belül – 58 perc alatt – teljesítették. Az induló ötvenhat sárkányhajós egységből végül a 37. helyen végeztek a Rába-parti lányok.

Átevezték a Balatont
Fotó: Bereki Bárkás Egylet

A csapat tagjai: Erdei Erika, Horváth Ágnes, Finkelstein Inna, Petrovics Boglárka, Tóth Nóra, Szekeres-Ányos Szilvia, Sassné Földes Eszter, Simon-Izer Melinda, Rácz Renáta, Mesics-Lángi Katalin, Sipos Júlia, Köbli Laura, Tóth Judit, Horváth Zsófia, Molnár Sára, Tompa Zsuzsanna, Tóth-Erdei Virág. A felkészítők Stempin Zoltán, Király Ferenc és Varga Gábor István voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában