Gőzerővel dolgoznak

2020.08.27. 07:00

Falco-felkészülés: ismét ütőképes csapat formálódik (Fotógalériával)

Gőzerővel készül a Falco KC Szombathely NB I-es kosárlabdacsapata a 2020/2021-es szezonra – a magyar bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is helyt kell állnia az együttesnek.

Tóth Gábor

Az edző, Gasper Okorn magyaráz, az új irányító, Kyan Anderson figyel

Fotó: Unger Tamás

Sajtónyilvános edzést tartott a Falco KC Szombathely NB I-es csapata. Gasper Okoron vezetőedző pörgős edzést vezényelt – alaposan beleélve magát a foglalkozásba. Nemegyszer maga is besegített a védekezésbe, olykor komoly sprinteket nyomva tartotta a lépést a két palánk között cikázó játékosaival. A mester, mint mindig, ezúttal is megkövetelte a fegyelmet, a figyelmet tanítványaitól, ennek ellenére a hangulatra nem lehetett panasz.

– A nyarat igyekeztem pihenésre felhasználni, sok időt töltöttem a családommal, feltöltődve tértem vissza Szombathelyre – fogalmazott az izzasztó edzés után Gasper Okorn, a Falco KC sikeredzője. – És a csapatot is sikerült időben összerakni. A négy válogatottunkat mindenképpen meg akartuk tartani. Filipovity távozása okozott némi problémát, de a pótlását a lehető legjobban oldottuk meg, a bajnokcsapatunk kulcsembere, a jól ismert Evan Bruinsma volt az első számú kiszemeltem erre a posztra, örülünk, hogy minket választott, hogy visszatért hozzánk. A többi légiósról is elmondható, hogy rutinos, kipróbált játékosok, előző állomáshelyükön mindenhol bizonyítottak. Curryt szerettük volna megtartani, de nem sikerült. Az U23-as szabály miatt pedig fiatalokat is kellett igazolnunk. Szerintem ismét ütőképes csapat formálódik a Falcónál – és ahogyan látom, a hangulattal, a kémiával sem lesz probléma. A célokat még korai kijelölni, sok a bizonytalanság. Bízom benne, hogy a koronavírus-járvány ellenére mind a magyar bajnokság, mind a Bajnokok Ligája rendben elkezdődik és le is zajlik. Ahogyan eddig is, lépésről lépésre fogunk haladni, fokozatosan akarunk fejlődni, erősödni. Remek játékosoknak, jó csapatnak tarthatok edzéseket, bizakodó vagyok.

Az edző, Gasper Okorn magyaráz, az új irányító, Kyan Anderson figyel Fotó: Unger Tamás

– Mozgalmas időszak van mögöttünk – árulta el Váradi Benedek, a Falco KC csapatkapitánya. – A koronavírus-­járvány miatt az előző szezon korán véget ért, de mi edzésben maradtunk. A karantén­időszakban előbb az egyénre szabott edzéstervek alapján dolgoztunk otthon, majd miután enyhültek a biztonsági előírások, mi, magyar játékosok jó két hónapot edzettünk együtt. Kemény munkát végeztünk – ami a felmérések szerint a hasznunkra vált. Három hét szünet következett, majd a válogatottnál töltöttünk el egy hetet, és amint hazatértünk, rögtön elkezdtük a felkészülést a Falcóval – augusztus 17-én volt az első foglalkozásunk. Úgy vélem, hogy jó légiósokat igazolt a szakmai stáb, kedvezőek az első benyomásaim új csapattársaimról. Erős, bő a keretünk, bírni fogjuk a kettős terhelést, megpróbálunk a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában a lehető legjobban szerepelni. A közvélemény szerint a Falco a bajnoki cím első számú várományosa, de én azért óvatosan fogalmaznék: szerintem öt-hat csapat is azonos eséllyel pályázik az aranyéremre. Jól erősítettek a riválisaink, és hosszú a szezon – korai még eredményt hirdetni. De az biztos, hogy mi, játékosok mindent el fogunk követni azért, hogy idén is kiszolgáljuk szurkolóinkat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában