Ismét a pályán

2020.08.06. 18:44

Futsal: a Ferencváros ellen kezd a Haladás VSE

Lejátszotta első edzőmeccsét a Haladás VSE NB I-es futsalcsapata. Elkészült a 2020/2021-es szezon sorsolása

Tóth Gábor

Sipos Gergő (középen) két góllal jelezte, hogy lehet rá számítani

Fotó: Cseh Gábor

Az NB I-es futsalbajnokság 2020/2021-es szezonja augusztus végén kezdődik, az alapszakasz február elejéig tart. A pontvadászat lebonyolítása nem változott. Az alapszakaszt követően idén is kettéválik a mezőny, az első öt csapat a felsőházba, a következő öt pedig az alsóházba kerül – ahol szintén két kört játszanak az együttesek.

Sipos Gergő (középen) két góllal jelezte, hogy lehet rá számítani
Fotó: Cseh Gábor

Ezután az alsóház utolsó két helyezettje kiesik. Míg a felsőház első két helyezettje döntőt játszik, a 3. és 4. helyezett pedig a bronzéremért csatázik – mindkét párharc három győztes meccsig tart. A kupagyőztes Haladás rögtön zöld-fehér rangadóval nyit, az első játéknapon az FTC vendégeként lép pályára. A bajnokság csúcsmeccsét a 4. fordulóban rendezik: a Berettyóújfalu fogadja a Haladást.

A Haladás menetrendje az alapszakaszban, augusztus 28.: FTC–HVSE. Szeptember 7.: HVSE–Dunaferr. Szeptember 21.: HVSE–Debrecen. Szeptember 28.: Berettyóújfalu–HVSE. Október 5.: HVSE–Veszprém. Október 12.: Kecskemét–HVSE. Október 19.: HVSE–Aramis. Október 26.: Nyírgyulaj–HVSE. Október 30.: HVSE–Újpest. November 16.: HVSE–FTC. November 23.: Dunaferr–HVSE. November 27.: Debrecen–HVSE. December 14.: HVSE–Berettyóújfalu. December 21.: Veszprém–HVSE. Január 11.: HVSE–Kecskemét. Január 18.: Aramis–HVSE. Január 22.: HVSE–Nyírgyulaj. Január 30.: Újpest–HVSE.

Időközben a Haladás lejátszotta első edzőmeccsét: a Dunaújváros vendégeként ikszelt.

Dunaferr Due Dutrade FC–Haladás VSE 2-2 (1-1). – Dunaújváros, felkészülési futsalmérkőzés.

Haladás: Gyimesi – Darrieer, Horváth P., Vas, Sipos. Csere: Horváth B., Homlok (kapusok), Nagy K., Papp, Kovács M., Barta, Hajmási, Szakasics, Gerencsér. Edző: Juan Ramon Calvo Rodriguez.

A Haladás gólszerzője: Sipos 2.

A szombathelyiektől kulcsemberek hiányoztak különböző okok miatt, Dróth, Alasztics, Dávid, Simic és Vidák is kihagyta a – 2x30 perces – edzőmeccset. Így a Haladás meglehetősen fiatal csapattal lépett pályára. Ám a felforgatott zöld-fehér gárda meglepően jól állta a sarat a vélhetően majd a felsőházi tagságért küzdő Dunaújváros ellen. Sőt a játék képe, a helyzetek száma alapján talán közelebb is állt a győzelemhez.

– Négy hónap után játszottunk ismét meccset, ráadásul a felkészülési időszak elején, természetes, hogy ilyenkor akadnak hibák – vélekedett Juanra mester. – Ettől függetlenül játékban és erőnlétben is felvettük a versenyt rutinos ellenfelünkkel – tetszett a fiatalok hozzáállása. Hasznos volt a meccs, most azon leszünk, hogy javítsuk a hibáinkat.

A Haladás következő edzőmeccsét csütörtökön vívja, Veszprémben lép pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában