Kalapácsvetés

2020.08.25. 20:29

Halász Lengyelországban is második

Akárcsak a Gyulai Memorialon, a lengyelországi Janusz Kusocinski atlétikai emlékversenyen is második lett Halász Bence, a Szombathelyi Dobó SE kalapácsvetője a lengyel Wojciech Nowicki mögött.

Horváth Erika

Székesfehérvár, 2018. július 2. Halász Bence, a férfi kalapácsvetés késõbbi harmadik helyezettje a Gyulai István Memorial nemzetközi atlétikai versenyen Székesfehérváron 2018. július 2-án. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Hat nappal a székesfehérvári Gyulai István Memorial után Lengyelországban, a 66. alkalommal megrendezett Janusz Kusocinski Memorialon újra találkozhatott legfőbb riválisaival Halász Bence, a Szombathelyi Dobó SE világ- és Európa-bajnoki bronzérmes kalapácsvetője. Csupán hét fő alkotta a férfimezőnyt, de abból négyen a világ jelenlegi legszűkebb elitjéhez tartoznak. Németh Zsolt és Németh László tanítványának első két kísérlete érvénytelen volt, közben a két lengyel topversenyző már idei legjobbját jegyezte.

Az olimpiai bronzérmes, Európa-bajnok Wojciech Nowicki 78,65-dal állt az élen, a négyszeres világbajnok, Európa-bajnok Pawel Fajdek idén először jutott 78 méter fölé (78,05). Halásznak a harmadik sorozatban sikerült besorolni – a második helyre egy 78,18 méteres dobással. A folytatásban hármuk közül már csupán Nowicki tudott javítani, 80,09-dal nyerte meg a versenyt. Halász Bence a második maradt egyetlen érvényes dobásával, a 78,18-dal. A 13 centivel kisebbet dobó Fajdek mögött a legifjabb titán, a 19 éves ukrán Mihajlo Kohan lett a negyedik 75,16-dal.

- Bence nagyon jól, 78 méter feletti dobásokkal melegített. Tudtuk, hogy nagyot kell dobni a versenyen is, ezért kockáztatott. Az első kísérlete szektoron kívülre szállt, a többi érvénytelen kilépett dobás volt – mondta Halász Bence a versenyt a helyszínről követő edzője, Németh Zsolt. – Egy kicsit megtörte a lendületet, amikor húsz percre megállították a kalapácsvetőversenyt, hogy átadhassanak a lengyeleknek másoktól doppingesetek miatt visszavett érmeket. Összességében azt mondhatom, hogy nagyon jó formában van Bence, a nyári szezonban minden versenyén 78 méter felett dobott. Még lesz három-négy lehetősége az idén, össze kell jönnie egy kiugróan jó eredménynek is.

Férfi kalapácsvetés (7,26 kg): 1. Wojciech Nowicki (lengyel) 80,09 méter, 2. Halász Bence 78,18, 3. Pawel Fajdek (lengyel) 78,05, 4. Mihajlo Kohan (ukrán) 75,16, 5. Marcel Lomnicky (szlovák) 73,47.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában