Elbukott a nyitófordulóban az NB I-es női kézicsapat

2020.09.06. 18:28

Egyetlenegy góllal kapott ki az SZKKA

Az NB I-es női kézilabda-bajnokság első fordulójában nagyot küzdött a Dunaújváros vendégeként az SZKKA, már öt góllal is vezetett, mégis egy góllal alulmaradt.

Tóth Gábor

Biljana Bandelier emelkedik lövésre – nagyot küzdött, három gólig jutott Fotó: Szendi Péter

Fotó: © Szendi Péter

Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia–Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia 24-23 (12-15). – Rácalmás, zárt kapuk mögött, NB I-es női kézilabda-­mérkőzés, vezette: Hantos D., Rózsahegyi B.

DKKA: Wéninger – Horváth G. 1, Barján, Szalai B. 2, Nick 3, Bulath 7, Kazai 5. Csere: Hlogyik (kapus), Jovovity, Dabevska, Román 4/4, Ferenczy 1, Krupják-Molnár, Schatzl 1. Edző: Vágó Attila.

SZKKA: Tomasevic – Orbán 1, Agbaba 2, Pődör R. 1, Horilska 8/1, Bandelier 3, Wald 5. Csere: Csapó (kapus), Horváth P. 2, Mayer Sz. 1, Virág N., Pődör B. Edző: Marosán György.

Az eredmény alakulása. 7. perc: 2-4. 25. perc: 10-10. 33. perc: 12-17. 45. perc: 16-19. 52. perc: 20-20. 59. perc: 24-22.

Kiállítások: 2, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 4/4, ill. 2/1.

Remekül, 2-0-val kezdte a mérkőzést az SZKKA – és a szombathelyiek a folytatásban is kiváló támadójátékkal rukkoltak elő. A védekezés azonban nem mindig működött hatékonyan, ugyanis a házigazda rendre felzárkózott, egyenlített (25. perc: 10-10). A félidő hajrájában azonban robbantott az SZKKA, meglépett – nem használt a hazai időkérés sem. Szombathelyi találattal zárult az első játékrész, megnyugtatónak tűnő háromgólos előnnyel vonulhatott szünetre az SZKKA.

Biljana Bandelier emelkedik lövésre – nagyot küzdött, három gólig jutott Fotó: Szendi Péter

A nagy formában játszó Horilska találatai nyitották a második félidőt, egyre nőtt a vasi fór (33. perc: 12-17). Keményedett a csata – sokat játszott emberhátrányban Marosán György csapata, Tomasevicet például egy erősen kérdéses ítélettel korán véglegesen kiállították. De egy ideig így is tartotta stabil előnyét az SZKKA (45. perc: 16-19). A hajrát azonban jobban bírta a keményen, rendre emberfórban játszó DKKA, egyenlített (52. perc: 20-20), majd átvette a vezetést. Kiélezett hajrát produkáltak a csapatok. Fél perccel a vége előtt kettővel vezetett a házigazda, Horváth Petra faragott a hátrányon. Még egy időn túli szabaddobáshoz jutott az SZKKA, ám a lövés elakadt a blokkban.

Jó meccset, nagy csatát vívott az SZKKA, több kiváló egyéni teljesítményt vonultatott fel, jó 45 percig uralta a találkozót, mégis kikapott.

Vágó Attila: – Kijött a munkánk eredménye, erőnléttel jól bírtuk a végjátékot, fel­őröltük ellenfelünket. Helyén volt a lányok szíve.

Marosán György: – Elégedett vagyok a lányokkal, sajnálom, ami a mérkőzésen történt. Mi megpróbálunk továbbra is hinni a munkában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában