birkózás

2020.09.09. 18:55

Gellén Milán ifjúsági bajnok

Az ifjúsági korú birkózók országos bajnokságán szabadfogásban bajnoki címet szerzett Gellén Milán, a Haladás VSE versenyzője.

Horváth Erika

Gellén Milán edzőjével, Veréb Istvánnal Fotó: Haladás VSE

A koronavírus-járvány okozta kényszerszünet után a 15–17 évesek országos bajnokságával indult újra a birkózóélet. A szabadfogásban a Haladás VSE-nek egészségügyi problémák miatt nélkülöznie kellett két versenyzőjét is. Veréb István tanítványai közül a 92 kilóban induló Gellén Milán ért a legtovább, mindhárom mérkőzését megnyerve bajnoki címet szerzett. Tussal verte Szalai Róbertet (Dunakeszi) és Bekő Attilát (Kaposvár) is, a döntőben pedig 5-4-re győzött a csepeli Angyal Krisztián ellen.

Gellén Milán edzőjével, Veréb Istvánnal Fotó: Haladás VSE

Még egy vasi érem született a Büki TK versenyzője révén a lányoknál: az 57 kilós súlycsoport öt versenyzője körmérkőzést vívott, Reseterits Fanni két mérkőzést nyert – az orosházi Páli Mirella és klubtársa, Hopp Anna ellen –, így bronz­érmet szerzett. Edzője Szabó Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában