verseny

2020.09.06. 21:01

Jól szerepeltek a kőszegiek

Kiválóan helytálltak a Kőszegi Triatlon és Úszó Klub versenyzői az idei negyedik utánpótlás triatlon-rang­lista­versenyen. Hóbor Zalán az ifjúsági korosztályban az előkelő második helyen ért célba.

Pum András

Hóbor Zalán a 2. helyen ért célba Fotó: Kőszegi Triatlon és Úszó Klub

A Kőszegi Triatlon és Úszó Klub tagjai a közelmúltban vettek részt az idei negyedik utánpótlás triatlon-ranglistaversenyen, amely egyúttal a serdülő és gyermek korosztály országos bajnoksága volt. A viadalra 16 kőszegi versenyző utazott el, ami egyúttal nagyon jó csapatépítésnek bizonyult ismét. Szinte végig nagyon szép idő volt, a versenyen már kifejezetten meleg idő várt a sportolóinkra.

Először az Újonc 1 és Újonc 2 korcsoportos versenyzők (2009/2010 és 2011/2012) küzdelmeit rendezték meg. Újonc 1-es korcsoportban (40 induló) a fiúknál Kovács Levente a 7., míg Stumpf Vince a 24. helyen ért célba. Újonc 2-es korcsoportban (71 induló) Hóbor Enikő a 28. helyen ért célba. Következtek a gyermek korcsoportos versenyzők (2007/2008), itt Kovács Fanni a lányoknál (68) a 44., míg Hóbor Álmos a fiúknál (86) a 33. helyen ért célba. A serdülőknél a fiúk és a lányok csapatban is érintettek voltak. A lányoknál (59 indulóból) Stumpf Anna a 23., Básthy Katalin a 24. és Bozsó Fanni a 35. helyen ért célba, ez csapatban a 8. helyezést jelentette a lányoknak. A fiúknál (66) Hóbor Lehel a 14., Laki Barnabás a 24., Neudl Gábor a 33. és Medvegy András a 41. helyen ért célba, ezekkel az eredményekkel a fiúcsapat az 5., díjazott helyezést érte el.

Hóbor Zalán a 2. helyen ért célba Fotó: Kőszegi Triatlon és Úszó Klub

A délutáni futamokon már igazi nyári kánikula várt az indulókra. Az ifjúsági korosztályban a kőszegi fiú versenyzők is rajthoz álltak, itt egyébként együtt indult az összes sprinttávon szereplő versenyző (a lányok, nők negyedórával később követték a fiúkat). Az ifjúsági fiúknál (34 induló) Hóbor Zalán – megtartva a két héttel ezelőtt mutatott kiváló formáját – ismét a 2. helyen ért célba, míg Thaler Levente idei legjobb eredményével a 14. helyezést érte el. A lányoknál a junior korcsoportban (16 induló) voltak érdekeltek az alpok­aljaiak, ahol Hóbor Eszter a 7., Medvegy Nóra pedig a 10. helyezést érte el. A kőszegiek tehát összességében jól szerepeltek a viadalon.

A futamok után még volt egy kis idejük a gyerekeknek a kikapcsolódásra, mivel csak másnap utaztak haza. A kőszegiek vasárnap pedig a tiszaújvárosi ranglistaversenyen szerepeltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában