Pályán az NB II-es női kézisek

2020.09.10. 17:55

Rögtön megyei rangadóval indul a szezon: a Körmend a Student Comfortot fogadja

A hétvégén elrajtol az NB II-es női kézilabda-bajnokság 2020/2021- es szezonja – öt vasi csapat szerepel a 12 gárdát felvonultató északnyugati csoportban.

Tóth Gábor

Bölöni Roland és a Bük az előző szezonban közel állt a bajnoki címhez – idén is a dobogó a cél Fotó: SZP

Fotó: © Szendi Péter

A Büki TK, a Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő, a Körmendi DMTE, a Sárvárfürdő Kinizsi SE és a Student Comfort várja a bajnoki rajtot.

– Tóth Bettina távozott, érkezett viszont Vácról Szűcs Ildikó, a Haladástól Dobos Dorka és Tóth Vivien, Szombathelyről Tamási Kata – fogalmazott Bölöni Roland, a Büki TK mestere. – A célkitűzés nem változott az előző két évhez képest: idén is szeretnénk odaérni a dobogóra. A játékosok motiváltak, mindenkiben kettőzött erő munkál, ugyanis legutóbb a koronavírus-járvány félbeszakította a bajnokságot, amiért lecsúsztunk az elérhető közelségben lévő aranyéremről – így a lányok teljesen érthetően éhesek a sikerre. A hosszú kényszerpihenő után az eddigi legkeményebb alapozó időszakon vagyunk túl, a felkészülésünk jól sikerült, optimistán várom a bajnoki rajtot.

Bölöni Roland és a Bük az előző szezonban közel állt a bajnoki címhez – idén is a dobogó a cél Fotó: Szendi Péter

– A keretünk gerince együtt maradt, egyetlen távozónk Kiss Nóra, aki abbahagyta a kézilabdát – árulta el a Sárvárfürdő Kinizsi SE szakosztályvezetője, Csonka László. – A Győr NB I/B-s csapatától érkezett hozzánk a sárvári születésű Barcza Rebeka – aki komoly erősítés. Valamint a Haladásból Szekeres Szederkét és Nyári Lucát igazoltuk le. Hathetes felkészülés van mögöttünk, heti négy edzésen vettek részt a lányok, hat edzőmérkőzést játszottak. Farkas Veronika edző elköszönt a csapattól, így augusztustól a tősgyökeres sárvári Pupp Adél irányításával készültünk. Ő egyébként korábban már volt a felnőtt csapat edzője, az elmúlt években pedig az utánpótlásban dolgozott. Jól sikerült a felkészülésünk, de mivel az NB II idén erősnek ígérkezik, valamint a koronavírus-járvány miatt kiszámíthatatlanná vált a jövő, óvatosan fogalmaztuk meg a célkitűzésünket, szeretnénk a mezőny első feléhez tartozni.

– Kimondottan rosszul érintett bennünket az előző évi bajnokság idő előtti befejezése – mondta Salamonné Csótár Adrienn, a Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő trénere. – Ugyanis az utóbbi évek legjobb eredménye előtt álltunk. Rengeteget dolgoztak a játékosok, ami eredményekben is megmutatkozott. De folytattuk a munkát. A szokásosnál hosszabb pihenő után július 20-tól heti négy edzéssel készülünk a bajnokságra, változatlan, stabil játékoskerettel. A lányok motiváltan dolgoztak a felkészülési időszakban – vívtunk edzőmérkőzéseket, felkészülési tornákon vettünk részt. A mezőny idén is erős, mindent megteszünk, hogy minél jobb helyezést érjünk el. – A keretünk lényegesen megfiatalodott – jelezte Kiskós Kitti, a Körmendi DMTE játékos-edzője. – Több felnőtt játékosunk tanulmányi és munkahelyi okok miatt befejezte az aktív játékot. Új igazolásunk, Binecz Mercédesz Alsóörsről érkezett hozzánk. A koronavírus-járvány okozta hosszú kényszerszünetben a játékosok otthon dolgoztak, főként az erőfejlesztésre koncentráltunk. A felkészülést júliusban kezdtük, ugyancsak egyéni munkával, majd heti négy edzéssel folytattuk. Augusztus elején egy ötnapos balatonlellei edzőtáborban vettünk részt. Fiatal csapatunknak célja a bennmaradás.

– A tavalyi csapatunk együtt maradt, utánpótláskorú játékosokkal és egyetemista fiatalokkal dolgozunk – mondta Skoda Bence, a tavaly még a megyei I. osztályban szereplő szombathelyi Student Comfort Sport Kft. edzője. – Reális célokat tűztünk ki magunk elé: szeretnénk stabilan a középmezőnyhöz tartozni. Ugyanakkor arra is figyelünk, hogy a fiatal játékosaink folyamatosan fejlődjenek, és csapatként is szeretnénk előrébb lépni.

Szombaton rögtön rendeznek egy megyei rangadót: a Körmend a Student Comfortot fogadja (14.00). A Sárvár Győrben (11.00), a Celldömölk pedig Ajkán (18.00) lép pályára. Vasárnap a Bük is bemutatkozik, a SZESE Győr (11.00) vendégeként meccsel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában