Négyen érkeztek, tízen távoztak

2020.09.23. 19:15

Vízbe szállnak az aligátorok

Alaposan átalakult, megfiatalított kerettel kezdi szombaton az OB I/B-s vízilabda-bajnokságot az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS).

Pum András

Gortva Zoltán edző

Fotó: Unger Tamás

Még tavasszal visszalépett az első osztálytól az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület, így a vasiak a szombaton induló 2020/21-es szezonban a 12 csapatos OB I/B-ben állnak rajthoz. A vasiaktól a nyáron tíz játékos távozott, négy (Landherr Csongor, Fenyvesi Roland, Csányi Erik, Németh Levente) érkezett. A rutinosabb pólósok közül Horváth Alex és Szőke Szabolcs maradt. A Gortva Zoltán vezette vasiak július 20-án kezdték el a felkészülést.

– A koronavírus-járvány miatt egyetlen edzőmérkőzést sem tudtunk játszani, így élesben nem sikerült felmérnem, hol tartunk – mondta Gortva Zoltán. – Úgy volt, hogy Szombathelyen összecsapunk az UVSE ificsapatával, és utazunk az FTC ifjúsági együtteséhez – de a vírus miatt mindkettő meghiúsult. Így a taktikai elemeket meccsen nem tudtunk gyakorolni, sőt, olykor még edzésen sem, hiszen az ifjúsági korú játékosaim gyakran az ifikkel edzettek. Ráadásul a gyermekcsapat vírussal való érintettsége miatt tíz napig mi sem edzhettünk. Pozitívum, hogy a betegségek, sérülések elkerülték a csapatot, és a fizikai munkát el tudtuk végeztük – kondicionálisan rendben vagyunk. Délelőttönként úszóedzéseket tartottam, esténként a taktikai elemeket gyakoroltuk, emellett heti háromszor Tóth Enikő erőnléti edző dolgoztatta meg a fiúkat. Habár átalakult a csapatunk, a hangulattal nincs probléma, a medencén kívül teljes az össz­hang. Viszont a vízben még van egy kis munka, néhány fordulónak el kell telnie, mire összeállunk. A játékosok közül Szőkére, Horváthra és Kovácsra hárul a vezérszerep. A fiatalok közül Ekler Zsombor korábban már kapott lehetőséget a felnőttek között, idén még több szerep hárulhat rá, akár az együttes egyik húzóembere is lehet. Hogy milyen AVUS-t láthatnak a szurkolók? A jó védekezés az alap, amelyből lefordulásokból gyorsan felérünk az ellenfél kapujáig. De mindenekelőtt egy, a végsőkig küzdő csapatok akarok a vízben látni. Konkrét célokat nem fogalmaztam meg, filozófiám változatlan: mindig, minden csapatomból a maximumot akartam és akarom kihozni.

Gortva Zoltán edző Fotó: Unger Tamás

– Az idei kiírásban az OB I-es együttesek fiókcsapatai nem indulhatnak, így nem tudjuk, milyen erősségű ellenfelekre számíthatunk. A lehető legtöbbet akarjuk kihozni a csapatból – jegyezte meg Bánfi Péter, az AVUS elnöke.

Az AVUS szombaton Nagykanizsán játszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában