Labdarúgás

2020.10.07. 19:30

A Haladás korábbi csatára lett az U19-es válogatott szövetségi kapitánya

A Haladás korábbi csatárát, az Illés Akadémián videóelemzőként dolgozó Oross Mártont nevezték ki az U19-es válogatott szövetségi kapitányává.

Pum András

Oross sikeresen dolgozott Szombathelyen Fotó: Illesakademia.hu

Az U19-es válogatott szövetségi kapitánya, anno a Haladásban is futballozó Preisinger Sándor két hete vette át az NB II-es Békéscsaba vezetőedzői posztját. A megüresedett helyre szerdán az Illés Akadémia U17-es, majd U19-es csapatát irányító, legutóbb videóelemzőként dolgozó Oross Márton nevezték ki. Oross – még játékosként – 2008 nyarán Gyirmótról igazolt az NB II.-ből frissen feljutó Haladáshoz.

Oross sikeresen dolgozott Szombathelyen Fotó: Illesakademia.hu

Az első évben történelmi bronzérmet szerzett a zöld-fehérekkel – végül 2012 nyarán távozott. A csatár összesen 18 NB I-es gólt szerzett zöld-fehérben, míg négy év alatt 120 tétmeccsen 22 találatot jegyzett a Haliban.

– Megtisztelő, hogy rám gondoltak ebben a pozícióban, nagyon örülök a szövetség felkérésének – mondta Oross Márton. – Ez a korosztály nagyszerű eredményeket ért el a közelmúltban, mindent megteszek annak érdekében, hogy a jövőben is sikeres legyen a csapat. Az elmúlt években sokat beszélgettem Preisinger Sándorral a csapatról, hiszen én is ugyanezzel a korosztállyal dolgoztam Szombathelyen, ezért jól ismerem a válogatott és a korosztály hazai játékosait.

Oross jövő héten már háromnapos edzőtáborozást tart az U19-es válogatottnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában