Labdarúgás

2020.10.18. 18:58

Álmos kezdés után hátrányból fordított a Viktória

A női labdarúgó NB I. 7. fordulójában a Haladás-Viktória FC hátrányból fordítva 2-1-re győzött.

Pum András

A korosztályos válogatott középpályás Fördős Beatrix jól futballozott, és gólt is szerzett

Fotó: Szendi Péter

Kész-St. Mihály FC–Haladás-Viktória FC 1-2 (1-1). Makó, 60 néző, női NB I.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kalydy.

St. Mihály: Csontos – Savanya, Görög (Kiss-Lantos, 75.), Papp, Bartalis – Ramor (Sweatman, 46.), Sárosi, Malasevic, Micic – Pilán (Kopren, 85.), Török. Edző: Jenei Péter.

Haladás-Viktória: BIRÓ – BALOGH, HORTI, Jánosi, Hajba – Herczeg, FÖRDŐS, Németh M. – NÉMETH A., Szil, HARSÁNYI. Edző: Szabados György.

Nagyon álmosan kezdtek a szombathelyiek, a hazaiak pedig egy védelmi hibát kihasználva a 4. percben Török révén megszerezték a vezetést. Ezt követően egy szabadrúgást védett nagy bravúrral Biró. Majd magukhoz tértek a szombathelyiek, a 20. percben egy beívelt labdát Fördős nyolc méterről a jobb sarokba fejelt (1-1). A folytatás kiegyenlített játékot hozott, mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, mindkét kapu előtt csak kisebb lehetőségek adódtak.

A korosztályos válogatott középpályás Fördős Beatrix jól futballozott, és gólt is szerzett
Fotó: Szendi Péter

Szünet után magasabb fokozatba kapcsolt a szombathelyi csapat, a hazaiak térfelén folyt a játék. Egyre-másra vezették akcióikat a vendégek, nagy fölényben futballoztak. A 74. percben egy gyönyörű akció végén megszerezték a vezetést a viktóriások. Hajba futott el a bal oldalon, középre adott labdáját Szil lekészítette Herczegnek, a román válogatott középpályása pedig 11 méterről kilőtte a jobb sarkot (1-2). A hajrában tovább növelhette volna előnyét a vasi csapat, Szil vitte egyedül a kapusra a labdát, de 17 méterről, óriási helyzetből mellé lőtt. Majd Horti fejelt nyolc méterről kapu fölé, aztán Herczeg 12 méterről kapu mellé. Uralta a meccset a vendéggárda, győzelmét tehát nem fenyegette veszély.

Összességében a harcos, brusztolós, sok párharccal tarkított, küzdelmes mérkőzésen a Haladás-Viktória a kezdeti kábultság után magához tért, és a második félidőben már végig uralta a játékot. A szombathelyiek értékes pontokat szereztek, akár nagyobb arányban is nyerhettek volna. Gólszerzők: Török (4.), illetve Fördős (20.), Herczeg (74.).

Szabados György: A lányok hittek magukban, elhitték, hogy 0-1 után nemcsak egyenlíteni tudnak, hanem meg is fordítják a mérkőzést. Ez pedig tartást adott nekik, nagyon büszke vagyok rájuk, fontos győzelmet arattunk.

További eredmények: DVTK–FTC 0-3, Kelen SC–ETO FC Győr 3-2, MTK–Astra-ALEF 3-2.

E hét végén a válogatott Szlovákia elleni hazai Európa-bajnoki selejtezője miatt nem rendeznek fordulót. A Haladás-Viktória legközelebb a 8. fordulóban, október 31-én 13.30-as kezdéssel a Kelen otthonában lép pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában