Pályán a női kézisek

2020.10.13. 19:58

Az NB II.-es vasi csapatok közül csak a Student nyert

A 4. forduló mérkőzéseivel folytatódott az NB II.-es női kézilabda-bajnokság. A Bük, a Sárvár és a Körmend kikapott, csak a Student győzött.

Tóth Gábor

Málovics Dorina jó játékkal, két góllal járult hozzá a szombathelyi győzelemhez Fotó: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

Pénzügyőr SE U22–Büki TK 32-30 (15-11). – Budapest, zárt kapuk mögött, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Csuka, Kocsis.

Bük: Büki – Szabó D. 15, Szuhogyi 3, Schuszter, Cseledi, Baranyai 2, Szabó R. 2. Csere: Szalai N., Szűcs (kapusok), Gősi 5, Dobos, Marton, Kelemen, Tamási 1, Tóth V. 2. Edző: Bölöni Roland.

A Bük a sérült Guttyán Adrienn és a beteg Szabó Noémi nélkül lépett pályára. A vendégektől az első húsz percben csak Szabó Dóra tudott kapuba találni. A védekezés és a támadójáték is hibádzott büki oldalon, így is a 27. percben 10-10 állt az eredményjelzőn. A szünetig azonban négygólos előnyt harcolt ki a házigazda. A második félidőben sem tudott megújulni a Bük, a játék minden elemében alulmúlták önmagukat ezen a találkozón a vasiak – a sok hiba és a koncentráció hiánya végül vereséghez vezetett. Az utolsó szűk negyedórát 10-5-re ugyan megnyerte a BTK, ám ez kevés volt a pontszerzéshez.

Körmendi DMTE–KK Ajka 15-27 (8-14). – Körmend, zárt kapuk mögött, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bazsó, Kertész.

Körmend: Dudora – Cser, Horváth D. 1, Őri 1, Zsiga 4, Herczeg 4, Kiskós 1. Csere: Szalai L., Somlai 4, Bokor, Varga K., Dombóvári. Edző: Varga Andrea, Kiskós Kitti.

A Körmend nem várta jó előjelekkel a mérkőzést, hiszen két játékosa hatósági karanténba került, ketten pedig lázas betegség miatt hiányoztak. Ennek tükrében a hazai gárda kérte az ajkai klubot, hogy a kialakult vírushelyzet miatt halasszák a bajnokit egy későbbi időpontra – ebbe az Ajka vezetősége nem egyezett bele. A mérkőzést egyébként a papírformának megfelelően magabiztosan nyerte meg az Ajka.

Student Comfort Sport Kft.–Mosonmagyaróvári KC U22 21-19 (13-9). – Szombathely, egyetemi csarnok, 50 néző, NB II.-as női kézilabda-mérkőzés, vezette: Ihász, Pápai.

 

Student: Tállai – Kozma 5, Török 1, Zsemberi 2, Málovics 2, Kulcsár 5, Szabó N. 4. Csere: Pődör P. 1, Tóth D. 1, Prédl, Menyhárt, Keszei, Szlukovényi, Mátyás, Sebestyén. Edző: Skoda Bence.

A sok kihagyott helyzet ellenére végig vezetve, magabiztosan gyűjtötte be a győzelmet a szombathelyi alakulat. Elsősorban a kiváló védekezésnek és a remek kapusteljesítménynek köszönhető a diadal.

Komárom VSE–Sárvárfürdő Kinizsi SE 36-25 (19-13). – Komárom, zárt kapuk mögött, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Ritter, Sörös.

Sárvár: Jurik – Vajda 1, Jenőfi 7/4, Barcza 3, Gerencsér, Doncsecz 6, Szemes 2. Csere: Varga Á. (kapus), Cser, Horváth E. 2, Bolfán 2, Szekeres 1, Dávid 1, Farkas. Edző: Pupp Adél.

A Sárvár kezdte jobban a mérkőzést. Taktikus és fegyelmezett játékkal meglepve ellenfelét az első félidő derekáig kontrollálta a játékot (16. perc: 7-10). Ekkor azonban a kétszeres BL-győztes, vb-bronzérmes Kovacsicz Mónikával felálló hazai csapat a vendégek hibáit kihasználva egy 8-0-s sorozattal elhúzott – gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzést. A második félidőben a különbség tovább nőtt, így a Komárom NB I/B-s tagságra törő csapata biztosan tartotta otthon a két pontot.

A Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő–Győri Audi ETO KC U22 meccs elmaradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában