Amerikaifutball

2020.11.18. 07:00

Döntőbe verekedte magát a Crushers

Az elődöntőben nagy csatában győzte le 34-30-ra a komoly erőt képviselő Miskolcot, így bejutott a fináléba az NBA Crushers divízió I-es amerikaifutball-csapata.

Tóth Gábor

Trevin Howard lódul meg a labdával – aki ismét nagyot játszott

Fotó: Unger Tamás

A csapatok semleges helyszínen, Diósdon csaptak össze, egy mérkőzés döntött a továbbjutásról. A Miskolc Steelers a korábbi években a profi-félprofi HFL-ligában szerepelt, a sportághoz értők szerint esélyesként lépett pályára a szombathelyi alakulat ellen. Rögtön touchdownnal kezdte a mérkőzést – ez meg is adta a találkozó alaphangját. Felvette a ritmust a Cru­shers is, de végig futnia kellett az eredmény után. Mozgalmas, nagy csata kerekedett az összecsapásból, mindkét oldalon akadtak kiemelkedő egyéni teljesítmények, szép megoldások. A harmadik negyedben már 23-12-re is vezetett a Miskolc, de a szombathelyi alakulat a mérkőzés hajrájában megfordította az állást. Maradt még kis ideje a fordításra a Miskolcnak, de a szombathelyi védelem ekkor már nem engedett pontot ellenfelének. Nagy csatát nyert, értékes skalpot gyűjtött be a Crushers, nyert 34-30-ra, és bejutott a divízió I-es amerikaifutball-bajnokság döntőjébe.

Trevin Howard lódul meg a labdával – aki ismét nagyot játszott Fotó: Unger Tamás

– Óriási meccset játszottunk, nagy kár, hogy a nézők lemaradtak egy ilyen szintű, látványos, izgalmas mérkőzésről – értékelt Májer László,

az NBA ­Crushers elnöke, játékosa. – Válogatott játékosokat felvonultató HFL-csapatot sikerült legyűrnünk – ami komoly fegyvertény! Feszült hangulatú, kiélezett, hajtós mérkőzést vívtunk. Végig futottunk az eredmény után, ami nem csak fizikálisan, fejben is sokat kivett az emberből. Többen is nagyszerű napot fogtak ki, de ha közülük egyet ki kellene emelnem, akkor amerikai játékosunk, Trevin Howard nevét említeném – nagyon sokat tett a győzelemért. Büszke vagyok a csapatra, mert volt olyan szakasza a mérkőzésnek, amikor több mint tíz ponttal vezetett az ellenfél, mégsem adtuk fel egy pillanatra sem. A döntőben az a szintén HFL-csapat Győr vár ránk, amely az alapszakaszban egy szoros meccsen jobbnak bizonyult nálunk – itt a lehetőség a visszavágásra! A Miskolc elleni győzelemmel bizonyítottuk, hogy csapatunk idén is sokra hivatott.

A 2020-as divízió I-es amerikaifutball-bajnokság döntőjét november 28-án rendezik vagy Győrben vagy Szombathelyen – mindkét csapat pályázott a rendezésre, de még nincs döntés a helyszínről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában