Gólzáporos meccseket rendeztek

2020.11.12. 07:00

Megyei II.: a 92. percben nyert szomszédvári rangadót hazai pályán a Kemenesalja

A 13. – az idei utolsó – forduló mérkőzéseivel folytatódott a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság.

Tóth Gábor, Kelemen Attila

Horvátnádalja-Táplánszentkereszt, megyei másodosztályú mérkőzés, Horvátnádalja, ut, 20201107, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Északi csoport

Kemenesalja–Conoil Mersevát 1-0 (0-0). Vönöck, 120 néző, vezette: Bedi T.

Kemenesalja: Bakos – Bándoli (Szakály), Belegrai, Szakál E., Kóbor, Dobson, Szakál M., Czöndör, Őri (Pe­thő), Ölbei, Varga R. (Lőrincz).

Mersevát: Patyi – Molnár G., Gönye, Győrvári (Takács M.), Horváth A., Nyári (Gáncs), Marsai, Orbán (Nagy Á.), Dénes, Takács B., Czupor.

Gólszerző: Dobson.

Kiállítva: Molnár G. (69., Mersevát).

Igazi szomszédvári rangadót vívtak a csapatok. Az első félidőben jobbára mezőnyben gyűrték egymást a felek – mindkét oldalon akadt egy felső léc. A második fél­időben a vendégeknél volt egy kiállítás, majd egyik kulcs­emberüket is elvesztették sérülés miatt. Ekkor már a házigazda dominált, mindent egy lapra feltéve rohamozott, végül a 92. percben kicsikarta a győzelmet – volt veszély a vendégek kontráiban is. A hozzáállásáért jár a dicséret minden hazai játékosnak.

Zanat-Haladás VSE–Iker­vár 9-1 (2-1). Szombathely, vezette: Gróf M.

Zanat-HVSE: Kántor – Kossuth, Horváth G. (Edelényi), Maráczi, Varga Cs. (Szabó Z.), Szenczi, Kiss Z. (Kiricsi), Janek, Perger, Bódi, Tamás (Németh G.).

Ikervár: Asztalos G. – Németh D., Hullmann, Dobson, Asztalos R., Vincze, Kósi, Kondora (Schimmer), Asztalos N. (Horváth D.), Varga M., Németh R.

Gólszerzők: Tamás (3), Maráczi (2), Szenczi (2), Edelényi, Bódi, ill. Varga M.

Jól kezdett a sok játékosát nélkülöző házigazda, mégis egy kontra végén a vendégek szereztek vezetést. A Zanat-­HVSE nem esett pánikba, továbbra is játszotta a saját játékát, egyenlített, majd a félidő vége előtt a vezetést is megszerezte. A második fél­időben pedig már felszabadult és eredményes játékkal rukkolt elő a házigazda – az őszi szezon talán legjobb játékával sikerült nagy arányú győzelmet aratnia.

Honvéd Sé–Elektromol Spari 2-1 (1-0). Sé, 100 néző, vezette: Szabó I. Z.

Sé: Szalai – Séfer, Kovács K., Werderits, Muzsai (Haraszti), Farkas P. (Varga G.), Fichtacher, Vándori, Kámán, Sümegi (Deutsch-Szalai), Uri.

Spari: Biró (Gyetvay) – Kovács T., Pulai, Barbalits, Pados, Fritz, Németh V., Schmidt (Sipos), Jónás, Baranyai, Németh R.

Gólszerzők: Sümegi (2), ill. Barbalits.

Két jó formában lévő csapat meccselt. Az első félidő – ha látványos focit nem is, de – nagy küzdelmet hozott. Jobbára a hazai csapat dominált, helyzeteket alakított ki, és mindjárt a félidő elején a vezetést is megszerezte. A vendégek gyors ellentámadásaiban is volt veszély. A második félidő elején a Spari egyenlített. A mérkőzést továbbra is a küzdelem jellemezte, parázs jelenetekkel. A vendéglátó többször eldönthette volna a meccset, de nem tette. A hajrá izgalmasra sikeredett. Először a Spari rontott két ordító ziccert. A slusszpoén a hazaiaké volt: az utolsó utáni pillanatokban szó szerint begyötörték a győztes találatot.

Szeleste-Pósfa–Gérce-Vá­sárosmiske 1-1 (1-1). Sze­leste, vezette: Árpád A.

Szeleste-Pósfa: Kovács M. – TÓTH R., Pomper, FÜLÖP, FÖLDI, RIBA, Horváth D. (Nagy Á.), Szabó B., Varga M., Kovács A. (Nagy D.), TRITTREMMEL.

Gérce-Vásárosmiske: Komáromi Z. – Komáromi A., Németh T., Máthé, László, Major, Glavánovics (Lerik), Mórocz, Kovács T., Csonka, Kövesdi.

Gólszerzők: Fülöp, ill. Kovács T.

Kiállítva: Major (67., Gérce-Vásárosmiske).

Jó iramú, izgalmas meccset játszott a két csapat. A hazaiaknak több gólszerzési lehetőségük volt a mérkőzés végén, de maradt a döntetlen.

Uraiújfalu–Söpte 0-1 ­(0-1). Uraiújfalu, 80 néző, vezette: Szabó B.

Uraiújfalu: Horváth B. (SZABÓ MA.) – SZABÓ MÁ., VARGA Zs., GALLEN, Agg, Vajnai, Simon, Kollárits, Gáspár, Németh I., Koronczai.

Söpte: Szalay – Horváth P. (Kálmán), Mester (Németh B.), Németh Ma., Kovács E., Pusker, Léhmann, Pungor (Kertes), Molnár B., Vámos, Varga A.

Gólszerző: Kovács E.

Az öt kulcsjátékosát nélkülöző hazai csapat méltó ellenfele volt a jó erőkből álló Söptének, végig nyílttá tette a mérkőzését. De az egygólos vendégsiker megérdemelt.

Bozsok–Ölbő 5-0 (2-0). Bozsok, 100 néző, vezette: Nagy B.

Bozsok: Miklós – Bigner (Szárnyas), Kaposi, HANKÓ, JAGODICS, PÁL (Rapi), Dévényi (Pónácz), Kovács P. (Németh R.), SZALAI, Marti (Könye), Kiss M.

Ölbő: Fülöp (Varga D.) – Vasadi, Palaczky, Sipos, Németh Z., Simon, Sági Kiss, Ádám, Németh E., Sárközi, Bozi.

Gólszerzők: Németh R., Hankó, Kaposi, Pál, Szalai.

Nehezen indult be a bozsoki gólgyártás a védekezésre berendezkedő Ölbő ellen. De egy szabadrúgással megtört a jég, végül meg sem álltak ötig a hazaiak.

Alsóújlak–Pecöl 1-0 (1-0). Alsóújlak, vezette: Benkő B.

Alsóújlak: Gábor – Takács (Hancz), Varga K., Pados, Nagy Z., Varga N., Tárkányi (Ország), Gampel, Farkas M., Ódor, Varga R. (Kaposi).

Pecöl: Takács – Pálfi (Kurucz Ke.), Kurucz Ki., Szemes Z., Oszkó (Szemes D.), Farkas A., Horváth B., Farkas E., Kámán, Illés, Hóbor (Varsányi).

Gólszerző: Varga R.

Kiállítva: Pados (73., Alsóújlak).

A több játékosát nélkülöző házigazda szervezett játékkal, stabil védekezéssel rukkolt elő, kontrákra rendezkedett be – és egy bedobás után a 10. percben előnybe is került. A vendégek is kidolgoztak helyzeteket, de Gábor Attila kiválóan védett. A mérkőzés 70. percében egy kiugratást követően Varga Roland testi épségét sem kímélve megszerezte a második hazai gólt. A találatot azonban téves partjelzői döntés miatt szabálytalannak ítélte meg a játékvezető. Ezt követően elszabadultak az indulatok, aminek egy hazai kiállítás lett a vége. Végül a hazai gárda 20 percet emberhátrányban futballozva is begyűjtötte a három pontot. Az alsóújlaki csapatban mindenki jó teljesítményt nyújtott.

Sitke–Gencsapáti 2-2 ­(0-1). Sitke, 80 néző, vezette: Farkas G.

Sitke: VICZMÁNDI – BAGOLY, Gyürü (Szita), PAPP B., POÓS, TÓBIÁS, Sulyok, Kelemen B., Kiss L., Németh M., Németh K.

Gencsapáti: Horváth Gy. (Csonka) – Petrőczi, Mester, Janzsó, Kovács P., Fogl, Dancs, Bokor, Molnár B., Lőrincz (Tóth B.), Tar (Szigetvári).

Gólszerzők: Bagoly, Papp B., ill. Janzsó, Dancs.

Kiállítva: Dancs (62., Gencsapáti)

Mindkét alsóházi csapatnak a három pont megszerzése volt a célja. A mérkőzés elején hamar vezetést szerzett a vendég. A folytatásban a sitkeiek fölényben játszottak, de a gencsiek kontrái állandó veszélyt jelentettek. A 62. percben a hazaiak emberelőnybe kerültek, de újabb gólt kaptak. Ennek ellenére nem adták fel, a hajrában meg tudták menteni az egyik pontot.

Déli csoport

Tanakajd–Felsőcsatár 3-0 (1-0). Tanakajd, 80 néző, vezette: Farkas G.

Tanakajd: Marcz L. – Svób, Kovács G. (Preiczer), Kölkedi, Marcz G. (Tóth J.), Mészáros, Pál (Szén), Kalmár, Filakovszky (Varga M.), Marcz M., Fábián (Könczöl).

Felsőcsatár: Tieber B. – Czlenner, Cobzaru, Krancz Gy., Schmalzl, Tieber J., Böhm (Moór), Cseri, Horváth L., Krancz K., Virág (Windisch).

Gólszerzők: Kalmár (2), Mészáros.

Kiállítva: Krancz Gy. (88., Felsőcsatár).

Jó iramú, küzdelmes meccset játszottak a csapatok. A helyzeteit jobban kihasználó Tanakajd megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

Gyöngyöshermán-Szentkirály–Vasszécseny 5-1 (4-1). Szombathely, vezette: Sály K.

Gyöngyöshermán-Szentkirály: Geicsnek – Horváth Á., Geosits, Kis, Hegedűs, Szabó A., Bazsó, Kopácsi, Bakos (Goda), Péntek (Horváth A.), Balázs (Dalmi).

Vasszécseny: Farkas B. (Székely) – Horváth D., Viszked (Maczek), Vilics, Kiss B. (Bori), Balikó, Zsolnai, Varga M., Pongrácz, Gombkötő (Kiss P.), Vadász.

Gólszerzők: Péntek (2), Bazsó, Horváth A., Kopácsi, ill. Vadász.

Kiélezett mérkőzést vívtak a felek, még ha ezt az eredmény nem is érzékelteti – több vendéghelyzet is kimaradt. Végül a hat alapemberét nélkülöző hazai együttes rendkívüli akaraterővel tartotta otthon a három pontot.

 

Tutitextil-Körmend VSE–­Táplán SE 8-2 (3-0). Körmend-Horvátnádalja, 80 néző, vezette: Bagoly G.

Körmend: Sály (Nagy M.) – Sipos (Nagy M.), Velekei, Papp P. (Horváth Ad.), Simon, Szatmáry (Körmendi), Petrovics, Sákovits, Horváth Al., Jóna, Szakasics.

Táplán: Káldi M. – Stieber, Balázs, Pásztor, Borbás (Őri), Szükösdi, Rajzinger, Jantos, Káldi I., Polgár, Horváth R.

Gólszerzők: Velekei (2), Simon (2), Szakasics, Jóna, Szatmáry, Horváth Al., ill. Pásztor (2).

Kiállítva: Őri (49., Táplán SE).

Mind a két csapatnál sok volt a hiányzó – de hazai oldalon jobban sikerült megoldani a pótlásukat. A körmendi fiatalok nagyot játszottak, végig erős tempót diktáltak, szebbnél szebb gólokat rúgtak. Az eredmény, a különbség teljesen reális.

Csákánydoroszló–Bajánsenye 9-0 (4-0). Csákánydoroszló, 80 néző, vezette: Monostori I.

Csákánydoroszló: Szőke (Baba) – Kis-Nemes, Draskovics (Lónai), Dedics, Pesti, Makai (Horváth Á.), Urbán (Danyi), Horváth P., Pandur, Biczó (Gérnyi), Sárközi.

Bajánsenye: Kalamár – Bacsák, Vörös (Horváth T.), Albert, Luter (Simon), Kosár, Bakó, Fábián B., Kovács I., Fábián K., Horváth Z.

Gólszerzők: Urbán (3), Draskovics, Sárközi, Gérnyi, Dedics, Pesti, Makai.

Szezonbeli utolsó meccsén a csákányi csapat alaposan kiszolgálta szurkolótáborát – játékban és gólokban is.

Őriszentpéter–Ják 15-0 (5-0). Őriszentpéter, 40 néző, vezette: Sebesi P.

Őriszentpéter: Szemán – Gaál, Rados, Tamaskó, Horváth R. (Őr), Sály (Rozsnyai), Kulcsár, Mihályka, Ember­sics (Horváth Cs.), Mihály, Horváth A.

Ják: Dobos – Tóta R., Bozi, Neubauer, Rigler, Tóta Á., Berkes.

Gólszerzők: Horváth A. (5), Gaál (4), Mihályka (2), Mihály (2), Rados, Sály.

Az erősen létszámhiányos vendég jelesre vizsgázott sportszerűségből, küzdeni tudásból. A hazaiak viszont éltek a lehetőséggel, és biztos győzelmet arattak.

Viszák–Club Walnut Nádasd 1-6 (1-3). Viszák, vezette: Horváth P.

Viszák: Szabó Gy. – Wolf, Horváth J., Németh I. (Novák), Seres, Agg A., Biczó, Németh A. (Lukácsi), Dezső, Benkő, Agg R.

Nádasd: Doktor – Varga K. (Szabó Z.), Pálmai, Kalamár (Balogh B.), Meskó (Varga V.), Tuboly, Németh Bo., Szabó D., Kádár, Németh Be., Gerencsér (Csenterics).

Gólszerzők: Németh I., ill. Gerencsér (3), Kalamár (2), Meskó.

Rábatótfalu–Szentpéterfa 1-4 (1-2). Szentgotthárd-Rábatótfalu, 80 néző, vezette: Bíró O.

Rábatótfalu: Gongola – Kovács G., Szakács, Sütő, Jéger (Bouti), Náricza (Farkas A.), Kóczán (Ropos), Takács, Papfalvi, Sipos (Domján), Horváth M. (Anderkó).

Szentpéterfa: Páll – Udvardi, Tóth G. (Keringer), Horváth V., Garger, Farkas H., Skrapits, Gaál R., Wágner, Frányi, Mersits (Baranyai).

Gólszerzők: Kovács G., ill. Farkas H., Keringer, Gaál R., Mersits.

Megérdemelt vendéggyőzelem született.

A koronavírus-járvány terjedése miatt a kormány korlátozó intézkedéseket vezet be. Az amatőr focibajnokságokat félbeszakítják, így az őszi szezon véget ért, idén több meccset már nem rendeznek a különböző szintű megyei bajnokságokban (sem).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában