Falco-Novgorod

2020.12.09. 07:00

Folytatódik a kosárlabda Bajnokok Ligája

Folytatódik a kosárlabda Bajnokok Ligája: a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely szerdán 18 órakor az orosz Nyizsnyij Novgorod együttesét látja vendégül.

Tóth Gábor

Falco Kc Szombathely - Pszczólka Start Lublin bajnokok ligája mérkőzés, 20201103, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás Bruinsma

Fotó: Unger Tamás

Az orosz riválissal eredetileg október végén idegenben meccselt volna először a Falco. A szombathelyi csapat el is utazott Novgorodba, ám a hazaiaknál több játékos is megfertőződött koronavírussal, így a találkozót elhalasztották – amelyet most szerdán pótolnak felcserélt pályaválasztói joggal. A komoly erőt képviselő Nyizsnyij Novgoroddal egyébként a 2017–18-as idényben, a FIBA Európa-kupában már találkozott a sárga-fekete alakulat – hazai pályán és idegenben is nagy csatára kényszerítette ellenfelét, de mindkétszer kikapott. A Novgorod az orosz bajnokságban eddig öt meccset játszott, amit négy győzelemmel, egy vereséggel tudott le, második a tabellán. A Bajnokok Ligájában egy mérkőzést tudhat maga mögött, 75-78-ra kapott ki a spanyol Zaragoza vendégeként. A 2000-ben alapított gárda stabil szereplője a nemzetközi porondnak, a keretében 12 orosz, egy szerb és két amerikai játékost vonultat fel.

A Falco kezd játékba lendülni, hosszabb kihagyás után az elmúlt héten két bajnokit játszott, Zalaegerszegen, majd Oroszlányban is nyert – így most hibátlanul, négy győzelemmel várja az NB I. folytatását. A BL-ben eddig csak egy mérkőzést vívott, még november elején verte meg 84-75-re a vendég lengyel Lublin gárdáját. Eddig tehát remek eredményei vannak a sárga-fekete alakulatnak – dacára annak, hogy az elmúlt időszakban több játékosa megbirkózott a koronavírus- fertőzéssel, és sok edzést, mérkőzést kellett elhalasztani.

– Örülünk, hogy az elmúlt héten két bajnoki mérkőzést is játszhattunk rövid idő alatt – mondta Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely NB I.-es kosárcsapatának mestere. – Kellett már a tétmérkőzés, az éles szituáció a csapatnak. Persze a meccsritmustól, a csúcsformánktól még messze vagyunk, de jó érzés volt ismét pályára lépni. Ráadásul mindkétszer idegenben szerepeltünk és mindkétszer nyertünk – az eredményekkel, a csapat hozzáállásával elégedett vagyok. De nem tagadom, hogy fizikálisan van még lemaradásunk. Ám most, hogy egymást érik a meccsek, napról napra fejlődünk, erősödünk. A Novgorod pedig komoly erőfelmérő lesz számunkra. Minőségi, szervezett csapat az ellenfelünk – amelynél kiváló szakmai munka zajlik. Ugyanis már több mint három éve ugyanaz az edző irányítja a társaságot. Ennek megfelelően van ideje építkezni. Régóta együtt játszó, remek orosz magot alakított ki, amely mellé kiváló légiósokat talált. Gyors, agresszív, eredményes kosárlabdát játszik a Novgorod. Nem véletlenül szerepel zsinórban harmadik éve a Bajnokok Ligájában, és nem lehet véletlenül meghatározó csapata az erős orosz bajnokságnak. Felkészültünk, megpróbálunk egy szoros, jó meccset játszani, aztán majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Sajnos ezúttal zárt kapuk mögött kell pályára lépni, ami azért komoly hátrány számunkra – hiszen mindig számíthattunk lelkes közönségünkre, mindig dobott a csapaton az Arena Savaria remek atmoszférája. Evan Bruinsma az előző két bajnokit kihagyta, ugyanis nem volt olyan fizikai állapotban, hogy a segítségünkre legyen, nem akartunk kockáztatni. Most viszont visszatér közénk, lassan utoléri magát.

Kiemelt képünkön: Evan Bruinsma ismét játékra jelentkezik – kulcsember tér vissza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában