kosárlabda

2020.12.13. 08:35

Kiizzadt hazai győzelem

Meggyűlt a baja az Egis Körmend kosárcsapatának a Sopronnal. A piros-feketék rossz kezdés után, nagy erőlködés árán tudtak nyerni hazai pályán.

Tóth Judit

Egis Körmend – Sopron KC KK 89–83 (24–35, 18–13, 21–13, 26–22)

Körmend, NB I-es férfi kosárlabda mérkőzés 13. forduló (zártkapus)

Vezette: Praksch P., dr. Mészáros B.,Söjtöry T.

KÖRMEND: THAMES 19/3, Takács 2, MÓCSÁN 19/12, Williams -, TAYLOR 19

Csere: Mosely 15, Ferencz 9/9, Tóth 2, Durázi 4

Vezetőedző: Ziga Mravljak

SOPRON: Jackson 18/9, Thompson 15/9, Fazekas 8/6, JOGÉLA 20, Bagó 1

Csere: Werner 5, Takács, Sitku-, Halász-, Borisov 16/3

Vezetőedző: Kostas Flevarakis

Az eredmény alakulása. 3. perc: 4-2. 6. perc: 13-15. 13. perc: 25-39. 17. perc 33-43.

23. perc: 44-48. 28. perc: 58-57. 32. perc: 66-63. 36. perc: 79-74.

Kipontozódott: Jogéla (38.)

A körmendi klub a mérkőzés előtt hozta nyilvánosságra, hogy az Egis Gyógyszergyár Zrt. a következő idényben is a csapat fő támogatója és névadó szponzora marad.

Az Egis Gyógyszergyár Zrt. részéről Dr. Hodász István vezérigazgató, az Egis Körmendet működtető gazdasági társaságtól Hajba Ádám ügyvezető írta alá a megállapodást.

Thames és Thompson kosárváltásával indult a találkozó. Minimális vezetést szerzett a Körmend, de Fazekas egy triplával fordított a harmadik perc végére (8-9). Taylor ügyeskedett össze egy kosarat, majd Jackson dobott egy hárompontost, amelyre hamar jött Mócsán válasza (13-12). Elkapta a fonalat a soproni csapat, Thompson sem hibázott távolról. Körmendi labdaeladások után többször volt eredményes a Sopron (13-19). A hazai hibákat kihasználva menetelt vendégcsapat (15-27). Borisov is pontokkal szállt be a meccsbe, ezzel átlépte a harminc pontot Kostas Flevarakis együttese. Az etap utolsó percére is jutott egy Jackson tripla. Mosley szépített, de nem tudott tízen belülre kerülni a Körmend az első kisszünetre (24-35).

 

Jogéla büntetőzött hibátlanul a második negyed elején, majd Borisov gyalogolt be egy zicerrel, a Körmendnek továbbra is nehezen ment a pontszerzés. Nagy erővel támadott a vendég, a házigazda ezt nem igazán tudta lekövetni védekezésben. Aztán alább hagyott a soproniak támadókedve is. A játékrész hajrájában még mindig nem volt átütő erő a hazaiak akcióiban, de büntetőkkel közelebb kerültek ellenfelükhöz a piros-feketék, a két légiós, Thames és Taylor jóvoltából (42-48).

Hibákkal kezdett mindkét fél a szünet után. Taylor volt az első pontszerző, először egy könnyed duplával, majd egy extra zsákolással zárkóztatta két pontra a Körmendet. A 24. percben Mócsán hárompontosával fordított a Körmend (49-48). Ezzel egy jó sorozatot indított el, de nem adta magát könnyen a Sopron, Jackson is termelte a pontokat. A vendégeknek a legjobbkor jött Thompson hármasa, Thames igazított gyorsan egyenlőre (60-60). Kétpontos előnyt harcolt ki a házigazda az utolsó negyedre (63-61).

Thames-triplával kezdődött a záró etap, majd Werner talált egy duplát. A 32. percben hétpontos előnye volt a hazaiaknak (70-63), de egy szempillantás alatt zárkózott a Sopron. Mócsán és Ferencz mutatott jó dobóformát, de Fazekas is pontosan célzott a túloldalon. Három perccel a vége előtt ötpontos előnye volt a Körmendnek, ami alig egy perc alatt kettőre fogyott. Jogéla keményen, néha már a sportszerűség határán gyűrte Taylort, ötödik faultja után ki is szállt a játékból a soproni. A végjáték a hazai együttesé volt, a Sopron beütött faultokkal próbált előre menekülni, de a Körmend a hajrát rutinból megoldotta. Gyenge kezdés után a második félidőben mutatott jobb teljesítményével megnyerte a találkozót a Körmend, de még bőven van csiszolni való a vasi együttes játékán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában