Az év legjobbjai

2020.12.17. 19:35

Öt vasi sportoló a 2020-as listában

A Magyar Távirati Iroda sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Idén 57 sportág szövetsége válaszolt a megkeresésre – öt Vas megyei sportoló van a legek között.

MTI

A sportági szövetségek közül 47 nevezte meg az év legkiemelkedőbb sportolóit, míg tíz – a koronavírus-járvány miatti csonka évben – nem vagy csak később ítéli oda az elismerést.

A voksolás történetében az abszolút csúcstartó Portisch Lajos sakknagymester, aki 23-szor lett első 1964 és 1994 között. Az idei győztesek közül kiemelkedik a tájékozódási búvárúszó Balázs Péter 17. elsőségével, míg a vitorlázó Berecz Zsombor tizedszer, a labdarúgó Jakabfi Zsanett, a teniszező Babos Tímea és a bridzsező Gál Péter egyformán kilencedszer bizonyult legjobbnak. Az olimpiai számban idén Európa-bajnokok, így Berecz Zsombor, Liu Shaoang, Péni István és Karakas Hedvig, valamennyien a legjobbak lettek sportágukban. A legeredményesebb hazai klubok közül az MTK kilenc, a BHSE hét, míg az Újpest és a Vasas egyaránt négy elsőséget mondhat magáénak. Külföldi klub képviseletében zárt az élen három sportág hat versenyzője.

Az idei listában öt Vas megyei sportoló nevét találjuk. A Szombathelyi Dobó SE kalapácsvetője, a még mindig csak 23 esztendős Halász Bence harmadszor érdemelte ki az év – felnőtt – férfi atlétája címet. A sakkszövetség negyedszer választotta az év férfi sakkozójának a Haladás VSE-Infraplan most 24 éves nemzetközi nagymesterét, Rapport Richárdot. Kik mások, mint a Kőszegi SE versenyzői lettek az év legjobb síugrói. Vörös Virág és Molnár Flórián is immár hatodszor kapta meg az elismerést – nagyon-nagyon fiatalok, Virág 21, Flórián 18 éves. A Haladás VSE NB I-es futsalcsapatának válogatott kapusa, a 25 éves Alasztics Marcell viszont most debütál az év sportolói között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában