Kezdésnek vereség

2021.01.31. 20:32

A Haladás a második félidőben jól küzdött, de kikapott

A labdarúgó NB II tavaszi első, 22. fordulójában a Szombathelyi Haladás 3-1-re kikapott a Gyirmóttól.

Pum András

Haladás fc -Gyirmót fc , nb2.es bajnoki mérkőzés, 20210131, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

31. perc: Heffler 19 méteres, kissé jobbról elvégzett ballábas szabadrúgása a bal kapufáról a hálóba vágódott (0-1).

42. perc: Herjeczki tört be a jobb oldalon, középre adott labdáját Lencse 11 méterről a bal sarokba helyezte (0-2).

51. perc: Formás hazai támadás után Dragóner 17 méterről alig lőtt a léc fölé.

53. perc: Medgyes bal oldali szögletét Mocsi tíz méterről a bal sarokba fejelte (1-2).

79. perc: Szép hazai támadás végén Doktorics 21 méterről kevéssel lőtt a bal sarok mellé.

85. perc: Bosnjak kilencméteres lövését védte bravúrral Rusák.

93. perc: A Hudák felvágásáért megítélt büntetőt Nagy P. értékesítette (1-3).

A Haladásban Tóth Dávid, Rácz Ferenc sérülés, Schuszter Ronald betegség miatt nem léphetett pályára. A sérüléséből többé-kevésbé felépült Bosnjak Predrag a kispadon kapott helyet. A vendégeknél a korábbi Haladás-futballisták közül a csapatkapitány Nagy Patrik a kezdőben volt, Simon András a kispadon kezdett.

 

A szombathelyiek ragadták magukhoz a kezdeményezést, a gyirmótiak beálltak védekezni, a vendégek térfelén folyt a játék. A 22. percben a két kispad szólalkozott össze, Oláh játékvezető Mátyus Jánosnak mutatta fel a sárga lapot. Nem sokkal később szinte a semmiből megszerezte a vezetést a Gyirmót – pláne, hogy a szabadrúgást megelőzően nem történt Haladás-szabálytalanság. A gól nem szegte a tiszta fehérben futballozó vasiak kedvét, ők uralták a játékot, ám nem találták a rést a stabilan védekező gyirmóti pajzson. Sőt, a félidő lefújása előtt egy gyors kontrából a télen igazolt gólvágó Lencse László megduplázta csapata előnyét. A jéghidegben hideg

zuhany volt ez a javából.

A szünetben rendesen belenyúlt együttesébe Mátyus János, négyet is cserélt a Haladás vezetőedzője. Kállai helyett Schimmer, Tóth Milán helyett Doktorics, Debreceni helyett Bosnjak, Kiss Bence helyett Dragóner állt be. A második félidőt alaposan megnyomta a

Haladás, kapujához szegezte ellenfelét. A viharos támadások gyorsan eredményre is vezettek, Mocsi szöglet után szépített. A gól után még nagyobb elánnal támadtak a hazaiak, de a gyirmótiak állták a sarat. Aztán a félidő derekára kicsit kiszabadult a szorításból a Gyirmót, és vezetett is néhány veszélyes támadást.

Ezután ismét visszavette az irányítást a Haladás, mindkét oldalt forgatták a hazaiak, de a gyirmótiak ha labdát szereztek, bátran megindultak Verpecz kapuja felé. Ám a hazaiak domináltak, jó volt az iram, izgalmas a meccs. A vasiak mindent megpróbáltak, de a

gyirmótiak már nem engedték ki a kezükből a három pontot, sőt a hosszabbításban büntetőből újabb gólt szereztek, lezárva a meccset.

Kemény, harcos mérkőzésen a Haladás második félidei játéka alapján rászolgált volna a döntetlenre.

JEGYZŐKÖNYV

Szombathelyi Haladás–Gyirmót FC 1-3 (0-2)

Szombathely, zárt kapus NB II-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Oláh.

Haladás: Verpecz – Csilus, Mocsi (Jancsó, 73.), Devecseri, Németh Milán – Kállai (Schimmer, 46.), Kiss B. (Dragóner, 46.), Holdampf, Debreceni (Bosnjak, 46.) – Medgyes, Tóth M. (Doktorics, 46.). Edző: Mátyus János.

Gyirmót: Rusák – Major, Hudák, Szélesi, Szegi – Nagy P., Vass, Vogyicska (Kirják, 90.)– Herjeczki (Hajdú, 76.), Lencse (Simon A., 90.), Heffler (Radics, 83.). Edző: Csertői Aurél.

Gólszerzők: Mocsi (53.), illetve Heffler (31.), Lencse (42.), Nagy P. (11-esből, 93.).

Sárga lap: Németh Milán (37.), Széles (66.), Devecseri (88.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában