Ralikrossz: nehéz volt a 2020-as szezon

2021.01.15. 07:00

Bronzérmet ért a szombathelyi versenyző három futamgyőzelme

A nehéz körülmények ellenére értékes bronzéremmel zárta a 2020-as – kurtára, furcsára sikeredett – országos ralikrosszbajnokságot az 1400 köbcentiméteres autók kategóriájában az újperinti Kenesei Gábor.

Tóth Gábor

Kenesei Antal (balról) és Kenesei Gábor – mögöttük pedig az autó

Fotó: VN/Erdélyi Martin

Kenesei Gábor két ezüstérem után tavaly megnyerte az országos ralikrosszbajnokságot az 1400 köbcentiméteres autók kategóriájában (de az 1400 és az 1600 köbcentis autók közös, abszolút rangsorában is felfért a dobogóra, bronzérmet szerzett). Az idei szezonnak pedig természetesen a címvédés reményében vágott neki. Azonban a koronavírus-járvány miatt nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan a szervezők, a versenyzők elképzelték.

– Eredetileg a megszokott nyolc futamra írta ki a bajnokságot az országos szövetség, ám a koronavírus-járvány közbeszólt – elevenítette fel az eseményeket Kenesei Gábor. – A tervezett nyolc futamból végül csak ötöt rendeztek meg, ráadásul csúszott kezdés, és hétről hétre változott a versenynaptár. Az pedig már az én személyes problémám volt, hogy gond akadt az autó váltójával, később pedig adminisztrációs gondok hátráltattak – továbbá a családban egészségügyi probléma is akadt. Minden összejött, így az első két futamról lecsúsztam.

Kenesei Antal (balról) és Kenesei Gábor – mögöttük pedig az autó
Fotó: VN/Erdélyi Martin

A következő három versenyen már szerencsére rajthoz tudtam állni: nyertem a Rabócsringen, a Kakucsringen és az ausztriai Gerinbachban is. Ez a teljesítmény végül a bronzéremhez volt elegendő. Mindhárom futamon magabiztosan nyertem, és az 1600-as autókkal összevont abszolút mezőnyben is én voltam a legjobb 1400 köbcentis pilóta. Ezért úgy gondolom, ha az első két versenyen is részt veszek, minden bizonnyal megvédem a tavalyi bajnoki címemet. Ugyanakkor nem vagyok elégedetlen, mert kihoztam a maximumot a meglehetősen kaotikusra sikeredett szezonomból.

– Amennyiben kiírják az idei bajnokságot, természetesen rajthoz állok, és megpróbálom visszaszerezni az aranyérmet – folytatta a 28 esztendős Kenesei Gábor. – Igazán remek autót raktunk össze édesapámmal, kiváló állapotban van, csak egy kis karosszériás munkát kell rajta elvégezni, és ismét rajtra kész lesz. Kihoztuk az autóból a maximumot – a többi már a pilótán múlik, vagyis rajtam. De reálisan gondolkodom, a jelenlegi egészségügyi helyzetben nehéz és talán felesleges is hosszú távra tervezni. Szeretnék versenyezni, de nem minden áron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában