szavazás

2021.01.03. 21:34

Év sportolója: megvannak a dobogósok

Kihirdették, hogy a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) 63. alkalommal kiírt Év sportolója szavazásán kik kerültek az egyes kategóriákban a legjobb három közé.

MTI, HE

A szavazást annak ellenére kiírták, hogy a legtöbb sportágban a koronavírus-járvány miatt nem rendezték meg a 2020-as világversenyeket. Az online sajtótájékoztatón Szabó Tünde sportért felelős államtitkár kiemelte, ebben a rendhagyó évben is születtek olyan teljesítmények, amelyekre büszkék lehettünk.

A díjátadót január 11-én nézők nélkül tartják meg a Nemzeti Színházban kialakított stúdióban. Az előre felvett elemekből összevágott 90 perces adás 19.45-től lesz látható az M4 Sporton. Ott derül ki, hogy a legjobb hármakból kik lesznek a végső győztesek. Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke elmondta, hogy idén 412 sportújságíró szavazott – öt kategóriában tízes listákból voksolhattak három-három jelöltre.

A listáknak két Vas megyei vonatkozású szereplője volt. A nők kategóriájában ott volt a legjobb tíz között a Szombathelyi Delfin SI SE hosszú sérüléséből világkupa-győzelemmel visszatérő tornásza, Dévai Boglárka.

Illetve lehetett a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely férfi kosárlabdacsapatára is szavazni, amely a Bajnokok Ligája csoportkörébe kerüléssel érdemelte ki a listára kerülést.

A hármas listák (ABC sorrendben). Férfiak: Fucsovics Márton (tenisz), Gulácsi Péter (labdarúgás), Szoboszlai Dominik (labdarúgás). Nők: Kapás Boglárka (úszás), Karakas Hedvig (cselgáncs), Kovács Zsófia (torna). Csapat: Ferencváros labdarúgócsapata, férfi labdarúgó-válogatott, férfi vízilabda-válogatott. Csapat (egyéni sportágak csapatversenyeiben): Babos Tímea, Kristina Mladenovic (tenisz), férfi teniszválogatott, női tornászválogatott. Edző: Märcz Tamás (férfi vízilabda-válogatott), Szerhij Rebrov (Ferencváros labdarúgócsapata), Marco Rossi (férfi labdarúgó-válogatott).

A fogyatékkal élő sportolóknál – éppen a kevés megrendezett esemény miatt – csupán egyetlen kategóriában hirdetnek majd győztest szakemberek döntése alapján. Fogyatékos sportolók (összevont díj): Berente Judit (szervátültetett sífutó, sílövő), Kiss Péter Pál (parakajakos), Osváth Richárd (kerekesszékes vívó).

Internetes közönségszavazással dőlt el, ki milyen tettével maradt versenyben az év sportpillanata címért. A győztesről egy grémium dönt közöttük. Az év sportpillanata: Szoboszlai Dominiknak az Izland elleni Eb-pótselejtező döntőjében lőtt győztes gólja, Valter Attila országúti kerékpáros szenzációs véghajrája a Kékestetőn, amellyel megnyerte a Tour de Hongrie utolsó szakaszát és vele az összetett versenyt is, Vogel Soma védése, amikor a vízilabda Európa-bajnokság döntőjének büntetőpárbajában hárította Granados lövését, ezzel 21 év elteltével újra kontinensbajnok lett a magyar férfi válogatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában