Csak téli és nyári programok voltak

2021.01.04. 19:25

Felemás 2020-as évet zártak a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség szakágai

Felemás 2020-as évet zárt a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség korcsolya-, extrémsport- és strandsport-­szakága.

Tóth Gábor

Fotó: VN/Szombathelyi Szabadidősport Szövetség

A tavalyi évben már a 33. szezonját kezdte meg a jégsport­szakág a szombathelyi Műjégpályán. A 12 hétvégi programból álló rendezvénysorozat rendben lezajlott. Kiemelt rendezvények közül nagy sikert aratott többek között a Családi jégnap, a Jégkarnevál vagy a Szezonzáró jéggála. Azonban a koronavírus-járvány miatt a tavaszi programok elmaradtak, így a például a Sportligetben megépített görkorcsolyapályára tervezett rendezvényekből sem lett semmi.

A nyári strandsportprogramok viszont a korlátozások feloldása után szintén sikeresen megvalósultak a Tófürdőn – komoly létszámmal, nagyszerű hangulatban. A 12 éve életre hívott versenysorozat ezúttal sem nélkülözte többek között a Vízi játékokat, a Vízi parádét, a Strandsportnapot vagy éppen a búvárversenyt, de nagy siker volt az első alkalommal megrendezett exatlonverseny is. Továbbra is nagy népszerűségnek örvendtek a teqball egyes és páros városi versenyek. A városi diáksportbizottság által szervezett jeges- és strandsport-­programok hasonlóan sikeresek voltak.

– Minden rendezvényünk nagy sikert aratott, amikor az egészségügyi helyzet engedte, a legkülönfélébb módon, a legszélesebb sportpalettán igyekeztünk megmozgatni Szombathely polgárait – jelezte Varga Jenő, a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség korcsolya-, extrémsport- és strandsportszakágának vezetője, a rendezvények ötletgazdája, főszervezője. – Maximálisan elégedett voltam a résztvevők létszámával, a hangulattal – és a visszajelzések alapján is elégedettek lehetünk. Sajnos azonban a nagyon várt 14. Jégszezon decemberi jeges rendezvényei elmaradtak. És nagyon úgy tűnik, hogy a szezon hátralévő rendezvényei is elmaradnak – sok gyerek és felnőtt nagy szomorúságára.

Kiemelt képünkön: rajtol a fakutyaverseny – balról Varga Jenő vezényel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában