futball

2021.01.06. 21:22

Fiatal támadót igazolt a Haladás együttese

A korábbi korosztályos válogatott csatár, Dragóner Filip a Szombathelyi Haladásban folytatja pályafutását.

Pum András

Megvan a labdarúgó NB II.-ben szereplő Szombathelyi Haladás első téli igazolása: a vasiak szerződtették a legutóbb a ZTE-ben futballozó 22 éves Dragóner Filipet. A korábbi 28-szoros válogatott belső védő, Dragóner Attila fia, Filip az FTC-ben nevelkedett, a korosztályos együttesek után a zöld-fehérek első csapatában egy ligakupa-mérkőzésen lépett pályára. Később futballozott Nyíregyházán, Mezőkövesden, Szegeden, majd tavaly nyáron a ZTE-hez szerződött. A kék-fehéreknél ősszel két NB I.-es bajnokin kezdett, ötször csereként állt be, gólt nem szerzett, egy gólpasszt adott. A 180 centiméter magas csatár eddigi pályafutása során összesen 13 NB I.-es meccsén két, 68 NB II.-es találkozóján 16 találatot jegyzett. Korábban szerepelt az U15-ös, U18-as és U19-es válogatottban is. Dragóner szerdán másfél évre aláírt a Haladáshoz.

– Mátyus János kérésére szerződtettük Dragónert, vezetőedzőnk nagyon bízik a futballistában – sokat vár tőle – mondta Séllei Árpád, a Haladás ügyvezető igazgatója.

Az Illés Akadémián nevelkedett két játékos pedig profi szerződést írt alá a Szombathelyi Haladással. A 18 éves, bal oldali védőként és középpályásként is bevethető Debreceni Zalán ősszel debütált a zöld-fehéreknél, nyolcszor lépett pályára kezdőként – két és fél évre, 2023. június 30-áig írt alá. A szintén 18 éves, jobb oldali támadó Kállai Kevin is ősszel mutatkozott be a felnőtteknél, négy alkalommal volt kezdő, kétszer csere. Kállai is 2023 nyaráig kötelezte el magát a szombathelyiekhez. A 18 éves csatár, Tóth Milán ugyancsak 2023. június 30-áig hosszabbította meg egy év múlva lejáró kontraktusát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában