Felkészülési meccsek

2021.01.17. 20:07

Nagy utazás után a Haladás

Egy nap alatt két felkészülési mérkőzést vívott a Haladás NB II.-es labdarúgócsapata. A vasiak mindkét mérkőzésen 3-0-ra kikaptak.

Pum András

Fotó: BFC Siófok

Szombaton korán reggel útra keltek és késő este értek haza a vasi zöld-fehérek. A Haladás délelőtt a Siófok, míg délután a Puskás Akadémia vendégeként lépett pályára – a két találkozón két különböző csapatot küldött pályára Mátyus János vezetőedző. A szombathelyiektől kisebb sérülés, illetve betegség miatt Tóth Dávid, Csilus Tamás és Mocsi Attila hiányzott, míg a korábban a combjával bajlódó Bosnjak Predrag négy edzőmérkőzésre szóló eltiltását kezdte meg.

BFC Siófok–Szombathelyi Haladás 3-0 (2-0). – Siófok, zárt kapus felkészülési labdarúgó- mérkőzés.

Haladás: Rózsa – Vajda, Schimmer, Debreceni – Dezamits, Holdampf, Kállai, Doktorics – Németh Márió – Medgyes, Tóth M. Edző: Mátyus János.

Az első percek az ismerkedés jegyében teltek, majd a 8.-ban Medgyes 12 méterről a bal kapufa mellé lőtt. A szombathelyiek futballoztak fölényben, a 23. percben Kállai 18 méteres lövését védte a siófoki kapus. Két perc múlva egy jobb oldali beadás után Doktorics lőtt balról a bal kapufa mellé. Továbbra is csak a szombathelyiek dolgoztak ki helyzeteket. A 35. percben Schimmer–Tóth Milán-összjáték után utóbbi jobbról adott középre, Németh Márió 14 méteres lövését védte a kapus. A 38. percben a semmiből szerzett vezetést a Siófok, Kiss Balázs középről, 18 méterről lőtt a bal alsó sarokba (1-0). A 44. percben Rózsa védett bravúrral egy 17 méteres lövést, a kipattanót Elek közelről a kapuba passzolta (2-0). Szünet után az 57. percben jobbról Jagodics Bence középre fejelt, ahol három siófoki közül Horváth fejelt a hálóba (3-0). A 65. percben Rózsa védett bravúrral egy nyolc méterről leadott lövést, majd mezőnyjáték után a hajrát megnyomták a vendégek. Előbb Medgyes bal alsóba tartó lövését védte nagy vetődéssel a hazai kapus, majd a 83. percben ismét a támadó próbálkozott, de 18 méteres lövését újra védte a kapus. Az első félidőben a Haladás birtokolta a labdát, szép támadásokat vezetett, és kidolgozott számtalan helyzetet. A második félidő eleje a hazaiaké, a hajrá újra a vendégeké volt. A Haladás elkerülhető gólokat kapott, elöl pedig kihagyta a helyzeteket.

Puskás Akadémia–Szombathelyi Haladás 3-0 (1-0).– Felcsút, zárt kapus felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Haladás: Verpecz – Woth, Devecseri, Németh Milán – Auer, Jancsó, Illés, Kiss B., Horváth R. – Rácz, Dragóner. Edző: Mátyus János. A Hornyák Zsolt vezette Puskás Akadémia a Haladáshoz hasonlóan két mérkőzést kötött le szombatra, a felcsútiak az Újpesttel is megmérkőztek és 5-0-ra nyertek. A vasiak ellen ugyan papíron a második soruk lépett pályára, de olyan rutinos légiósok szerepeltek a kezdőben, mint Van Nieff, Baluta, Meissner vagy éppen Hadzhiev, a magyarok közül pedig a korosztályos válogatott Radics. Nagy elánnal kezdtek a csapatok, a 7. percben a vendégek a félpályánál veszítettek labdát, a felcsúti kontra végén Kalmár lőtt ziccerből gólt (1-0). A folytatásban egyenlő erők küzdelme folyt, egyik kapu előtt sem alakult ki komoly lehetőség. Szünet után a 68. percben ismét egy szombathelyi labdavesztés után indult meg a Puskás Akadémia, Weslen Junior bal oldali beadását Kalmár váltotta gólra (2-0). A 74. percben Van Nieff jobb oldali szögletét Meissner fejelte a bal felső sarokba (3-0). A hajrában még Verpecznek volt egy nagy védése, a vasiak a 85. percben pedig szépíthettek is volna, Kiss Bence átemelte a labdát a kapuson, ám a labda elszállt a kapufa mellett. A jó erőkből álló Puskás Akadémia megérdemelten nyert, a vendégek ugyan sok támadást vezettek, ám ezekből kevés helyzetet alakítottak ki.

– Örülök, hogy lekötöttük ezt a két mérkőzést, sok tapasztalatot szereztünk – értékelt Mátyus János. – A kapusok mellett tíz felnőtt és tíz ifjúsági játékossal utaztunk el, igyekeztem két hasonló csapatot pályára küldeni. A hozzáállással elégedett voltam, viszont több játékosnál is képességbeli gondok vannak. Korábban is hangsúlyoztam: nagy jelentőséget nem tulajdonítok egy edzőmérkőzés eredményének, de nem szívderítő, ha a Haladás bárki ellen 3-0-ra kikap. Ezen a két mecscsen ilyen összeállításokban ennyi különbség volt a csapatok között.

Kiemelt képünkön: Doktorics Áron (labdával) a Siófok ellen lépett pályára. A vasiak idei első edzőmeccsüket vívták a Balaton-parton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában