Tizenöt évesen alapember

2021.01.12. 07:00

Németh Adél a Viktória FC valamennyi őszi meccsén kezdő volt

A Haladás- Viktória FC női NB I-es labdarúgócsapatának15 éves támadója, Németh Adél ősszel debütált a bajnokságban és máris alapemberré vált.

Pum András

Viktória fc -Astra fc nb1, mérkőzés, Szombathely ut, 20201107, Vas Népe / Unger Tamás Németh Adél

Fotó: Unger Tamás

Az ősz egyik nagy felfedezettje volt a szombathelyiek jobb oldali támadója, Németh Adél. A mindössze 15 esztendős tehetség a 2020/21-es bajnokságban mutatkozott be az NB I-ben – és mind a 12 bajnokin kezdő volt. Adél csapata egyik legjobbja volt ősszel, remekül futballozott, gólt ugyan nem sikerült szereznie – de ne felejtsük el, még csak márciusban tölti be a 16. évét.

– Egy éve még nem gondoltam volna, hogy az NB I-ben játszhatok – mondta a korosztályos válogatott Németh Adél. – Persze ehhez sok minden hozzájárult. Úgy érzem, a csapat befogadott, mindenkitől sok segítséget kaptam. Külön öröm volt számomra, hogy már az elejétől kezdőként kaptam lehetőséget. Jól kezdtük a bajnokságot, az erős ellenfelekkel szemben is helytálltunk és értékes pontokat szereztünk. Sajnos minket sem kímélt a vírus, alapembereink estek ki a csapatból. Ez nagyban rányomta a bélyegét a későbbi teljesítményünkre – azokat a meccseket is elveszítettük, amelyeken mi voltunk az esélyesek. Jómagam mindig igyekeztem a maximumot nyújtani, bízom abban, hogy tavasszal a gólpasszok mellett már góllal is segíthetem a csapatot. Legszívesebben a Fradi és a Diósgyőr elleni mérkőzésünkre emlékszem viszsza, de ide sorolnám a Szeged elleni győzelmünket is, ahol hátrányból fordítva nyertünk. Remélem, hogy sikeresen tudunk a tavaszi rajtra készülni és megmutathatjuk, hogy mire vagyunk képesek valójában.

Kiemelt képünkön: Németh Adél fiatal kora ellenére remek teljesítményt nyújtott, berobbant a szombathelyi csapatba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában