Kosárlabda

2021.01.10. 21:30

Szegeden nyert a Falco

Az NB I-es kosárlabda-bajnokság 18. fordulójában a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely magabiztosan nyert rangadót a Szeged vendégeként.

Tóth Gábor

Fotó: Cseh Gábor

Gyors tempóban kezdtek a felek, szorgalmasan támadták a gyűrűt. Potyogtak a pontok, az összecsapás elején a Váradi által vezérelt Falco került némi lépéselőnybe, de az 5. percben már a Szeged vezetett (16-15) – egy pillanatra. Remek támadásokat vezetett a Falco, de védekezésben azért akadt némi hiba. Alapvetően a szombathelyiek diktálták a tempót, Searcy nagyon élt a palánk alatt (7. perc: 16-23). A negyed hajrája azonban az egyéni megoldásokra építő Szegedé volt, szorossá tette az állás. Sőt a második negyed elején egy triplával fordított, majd egy hazai dupla is célba ért – rögtön időt kért Okorn mester (13. perc: 29-26).

Majd Benke jelentkezett egy hármassal – és a folytatásban váltott vezetést mutatott az eredményjelző (16. perc: 33-36). Hektikus meccset vívtak a csapatok, sok szép megoldással, de sok hibával is tarkítva. A kiélezett első félidő hajrájában aztán elapadtak a Falco-pontok, nem bírt a vendég a hazaiak szervezett, kemény védekezésével. A szünetre így a Szeged vonulhatott öt pontos előnnyel (20. perc: 42-37).

Fordulás után az SZTE 2+1-es akcióval nyitott, de aztán érkezett hét szombathelyi pont. Időkéréssel próbálta megtörni a Falco lendületét Sekulovic mester (23. perc: 45-44). Benke betöréseivel azonban nem tudott mit kezdeni a házigazda. Annyi probléma azonban akadt, hogy a szombathelyiek – Bruinsma, Benke, Barac – a faultokat is szorgalmasan gyűjtögették. Összeállt a vasiak védekezése, helyzetbe is nehezen kerültek a szegedeiek. De mivel a falcósok is sok dobást rontottak és sok labdát adtak el, ezért nem tudtak jelentősen meglépni (27. perc: 49-54).

Az utolsó játékrészre ugyanakkor a Falco fordulhatott rá nyugodtabban (30. perc: 54-62). Nem is engedte ki a kezéből az irányítást – Lake zsákolt kétszer látványosan (32. perc: 57-68). A Szeged szinte csak büntetőből tudott kosárba találni. Állandósult a 10-12 pont körüli szombathelyi fór (37. perc: 64-76). Fogyott az idő, a Falco pedig rutinos csapat módjára tette a dolgát – lépegetett a győzelem felé. A jól küzdő Szeged a hajrában még megpróbálkozott egy rohammal, amit Perl és Searcy pontjaival könnyedén vert vissza a Falco.

Biztosan, megérdemelten nyerte a Falco – csapatként is jobban működött, több kifejezetten remek egyéni teljesítmény vonultatott fel.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 71-83 (24-26, 18-11, 12-25, 17-21). – Szeged, zárt kapuk mögött, NB I-es kosárlabda-mérkőzés, vezette: Kapitány G., Frányó P., Nagy V.

Szeged: Govens 17/3, Kerpel-Fronius G. 4, Brown 16/6, Dzeletovic 18/3, Dickey 13. Csere: Olasz -, Kerpel-Fronius B. -, Mayer 3/3, Keller I. -. Edző: Srecko Sekulovic.

Falco: Váradi 18/6, Doktor 2, Benke 12/3, Bruinsma 9/6, Searcy 17. Csere: Barac 3, Perl 15/3, Lake 4, Dancsecs 3/3. Edző: Gasper Okorn.

Az eredmény alakulása. 4. perc: 10-13. 7. perc: 16-23. 13. perc: 29-26. 16. perc: 33-36. 20. perc: 42-37. 23. perc: 45-44. 27. perc: 49-54. 30. perc: 62-54. 32. perc: 57-68. 37. perc: 64-76.

Srecko Sekulovic: – Egy Falco szintű csapat ellen csak akkor nyerhetsz, ha 40 percig kiválóan játszol – mi pedig a második félidőben nem játszottunk jól. Sok büntetőt hagytunk ki, sok könnyű kosarat engedtünk ellenfelünknek, amiért természetesen járt a büntetés. Papíron jobb a Falco, a győzelme is megérdemelt, de ezúttal nem azt a szegedet láttam a pályán, amelyet szerettem volna – hiányzott belőlünk a lendület, az energia.

Gapsper Okorn: – Az eredménnyel összességében elégedett vagyok, de tudunk mi ennél jobban is játszani – főleg az első félidőre gondolok. De a második félidőben átvettük az irányítást, és a jó védekezésre alapozva nyerni tudtunk. Kemény meccset játszottunk egy minőségi rivális ellen. Sűrű a menetrendünk, szerdán már a Zalaegerszeget fogadjuk, nem igen tudunk edzeni, meccsről meccsre próbálunk tanulni, fejlődni.

Keller a Falcóban!

A Falcót érintő hír, hogy a sárga-fekete klub leigazolt a Lengyelországból hazatérő Keller Ákost. A magyar válogatott 31 éves, 210 centis, ötös poszton bevethető csapatkapitánya másfél évre szóló szerződést írt alá a szombathelyiekkel. Az ötszörös magyar bajnok, négyszeres kupagyőztes, rutinos kosaras bizony komoly erősítés. Keller az Alba Fehérvárnál kezdte pályafutását, később megfordult Szolnokon és rövid ideig Körmenden is. Külföldön szerepelt a francia Pau-Orthez, a horvát Zadar, az olasz Orlandina Basket csapataiban, most pedig a lengyel rekordbajnok Slask Wroclawtól érkezik Szombathelyre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában