Három Hali-pont

2021.02.07. 19:09

A szombathelyi zöld-fehérek hátrányból fordítottak

A labdarúgó NB II. 23. fordulójában a Szombathelyi Haladás 2-1-re nyert a Szeged vendégeként.

Pum András

Szeged, 20210207. Szeged GA-Haladás foci mérkőzés. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Délmagyarország/Frank Yvette

Szeged Csanád-Grosics Akadémia–Szombathelyi Haladás 1-2 (1-1) Szeged, NB II-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Szilágyi.

Szeged: Varga B. – Ódor, Pejovics, Deák, Mohl – Jovanovics, Simon Á. – Varga Sz., Germán (Gajdos, 46.), Dobos (Gréczi, 64.) – Grumics (Kóródi, 64.). Edző: Dragan Vukmir.

Haladás: Verpecz – Schimmer (Jancsó, 74.), Mocsi, Debreceni (Doktorics, 57.), Németh Milán – Kiss B., Csilus, Holdampf, Bosnjak – Németh Márió (Dragóner, 66.), Medgyes. Edző: Mátyus János.

Gólszerzők: Jovanovics (15.), illetve Németh Márió (11-esből, 45.), Medgyes (85.).

Sárga lap: Deák (43.), Németh Milán (21.), Mocsi (83.).

15. perc: Germán passzát Jovanovics középről, 16 méterről a jobb sarokba lőtte (1-0).

21. perc: Grumics nagy helyzetben, nyolc méterről a kapu fölé lőtt.

32. perc: Németh Milán ívelte a két védő között kibújó Medgyeshez a labdát, a támadó becsúszva, 10 méterről lőtt, de Varga védett.

34. perc: Németh Milán bal oldali beadásáról a hosszún az ötösön érkező Schimmer centikkel maradt le.

36. perc: Egy jobb oldali beadást Varga Szabolcs két méterről a léc fölé pörgetett.

44. perc: Deák rántotta le Holdampfot a tizenhatoson belül – tizenegyes. A büntetőt Németh Márió laposan a jobb sarokba helyezte (1-1).

84. perc: Németh Milán bal oldali beadását a rövidre érkező Medgyes hat méterről, jobbal a kapuba csúsztatta (1-2).

A szombathelyiek a szombat délelőtti edzést követően – a nagy távolság miatt – már kora délután útra keltek, Szegeden éjszakáztak, másnap délelőtt pedig átmozgató tréninget tartott együttesének Mátyus János vezetőedző. Így tehát a klubvezetésnek köszönhetően a vasiak pihenten léphettek pályára. A hazaiaknál a négy korábbi Haladás-játékos közül három – Mohl, Simon Ádám, Grumics – a kezdőben kapott helyet.

Kiegyenlített játékkal teltek az első percek, majd a vasiak átvették az irányítást, a hazaiak a széleken vezetett kontrákkal próbálkoztak. Egy ilyen ellencsapást a hosszú sérüléséből visszatért Jovanovics zárt le góllal. Habár a folytatásban is a vendégek birtokolták többet a labdát, a szegedi akció k jóval gólveszélyesebbek voltak. A szombathelyiek ugyan felépítették támadásaikat, de a tizenhatoshoz érve elfogyott a tudományuk, a hazaiak roppant zártan, stabilan védekeztek. Aztán félóra elteltével már egymásután dolgozták mi helyzeteiket a vendégek, de a másik kapunál is akadtak meleg pillanatok.

Változatos volt a meccs, a félidő lefújása előtt büntetőből egyenlítettek a vendégek.

Szünet után alaposan bekezdtek a hazaiak, ám hamarosan a vendégek is magukra találtak, kiegyenlítődött a meccs. Sőt, a vasiak fokozatosan átvették a játék irányítását, de sok hibával futballoztak. Mindkét oldalon csak kisebb helyzeteket dolgoztak ki a csapatok. A vendégek nem elégedtek meg a döntetlennel, többet birtokolták a labdát ellenfelüknél. De ha a szegediek tehették, ők is bátran megindultak – igaz, ezekből az akciókból nem sokat láthattunk. Aztán a hajrában egy szép Németh Milán–Medgyes Zoltán támadás végén a vasiak házi gólkirálya megszerezte a vendégek második találatát. A hátralévő időben a szegediek hiába próbálkoztak, a vendégek taktikusan tartották a labdát és őrizték az eredményt.

Kiegyenlített mérkőzésen, a helyzetek számát tekintve a döntetlen talán igazságosabb lett volna, de a Haladás nagyot küzdött, jóval többet tett ellenfelénél a győzelemért, így rászolgált a három pontra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában