Tavaszi rajt

2021.02.21. 22:33

Döntetlent játszott az AVUS a listavezető Nagykanizsa együttesével

Az OB I/B-s vízilabda-bajnokság tavaszi nyitányán az AVUS döntetlent játszott a listavezető Nagykanizsával.

Pum András

Avus-Nagykanizsa ob2-es vizilabdabajnokság, 20210220, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

AVUS–Nagykanizsa 5-5 (0-2, 1-1, 2-0, 2-2). – Szombathely, zárt kapus OB I/B-s vízilabda-mérkőzés, vezette: Gérnyi, Kovács S.

AVUS: Kovács B. – Hajmási 2, Ekler Zs. 2, Szabó B., Sági 1, Landherr, Kurucz. Csere: Baranyai, Németh L., Makrai, Szőke, Csányi. Edző: Gortva Zoltán.

Nagykanizsa: Leposa – Fodor, Dobay G. 1, Marnitz 2, Szávai, Kalanovics. Csere: Vadovics, dr. Major 1, Dobay P. 1, Kaszper, Simon, Balaska. Edző: Ludányi Kadosa.

A nagykanizsaiak szereztek vezetést, majd mindkét oldalon kimaradtak a helyzetek, az AVUS és a Nagykanizsa is jól védekezett. Eltelt a negyed fele, amikor büntetőhoz jutottak a hazaiak, de Hajmási lövését kifejelte Leposa. Majd a következő akcióból is csak a felső kapufát találták telibe a hazaiak. A vendégek viszont egy emberelőnyt gyorsan gólra váltottak (0-2). Az aligátorok nem boldogultak a kanizsai védelemmel, a lövések lejöttek a blokkról.

 

Az első negyedben a vasiak nem is tudtak gólt szerezni (0-2). A második negyedben két és fél percet kellett várni az AVUS első találatára (1-2). Aztán az előző bajnokságot még Szombathelyen töltő Marnitz Gergő góljával ismét kettővel mentek a vendégek (1-3). A nagyszünet után sokáig egyik csapat sem talált be, majd Hajmási szépített, aztán Ekler Zsombor gyorsan kiegyenlített (3-3). Nagy csata folyt a vízben, az aligátorok vérszemet kaptak, a kanizsaiak kapkodtak.

A mindent eldöntő utolsó negyedben Marnitz büntetőjével ismét a vendégeknél volt az előny, ám a szombathelyiek nem adták fel, Hajmási egyenlített. Ekkor egy kis időre kinyílt a gólcsap, Dobay Gergely válaszolt, ám Ekler Zsombor újra kiegyenlített (5-5). Már csak másfél perc volt hátra, amikor támadhatott az AVUS, de Kurucz gyenge ejtése a kapu felett hagyta el a medencét.

Küzdelmes, kevés gólt hozó mérkőzésen az AVUS derekasan helytállt az éllovas ellen.

Gortva Zoltán: – Rosszul kezdtünk, különösen a befejezések nem sikerültek. Később összeszedtük magunkat és kőkemény meccsen fiatal kerettel is jó meccset játszottunk. Büszke vagyok a fiúkra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában