labdarúgás

2021.02.08. 22:25

Egy győzelem és egy iksz a hétvégén

Az I. osztályú utánpótlás labdarúgó-bajnokságokban az elmúlt hétvégén az Illés Akadémia-Haladás U14-es és U15-ös csapata lépett pályára. Előbbi nyert, utóbbi döntetlent játszott.

Pum András

Fotó: Illés Akadémia

U14

Kecskeméti TE–Illés-Haladás 1-2 (1-1). – Kecskemét, vezette: Horváth B.

Illés-Haladás: Tama – Szijjártó Áron (Bécsy), Blum, Takács, Kelemen – Palkó, Mayer (Szalay), Németh R. – Őri, Szijjártó Ábel, Abért (Vert). Edző: Catalin Azoitei.

Mindkét gárda idegesen kezdett, majd ezt követően a szombathelyiek kerültek fölénybe. Éppen ezért is jött teljesen váratlanul a vendéglátók gólja, amelyet egy komoly egyéni hiba előzött meg. De Palkó találatával nagyon

gyorsan egyenlítettek a vasiak. A második játékrészben végig Catalin Azoitei legénysége irányított, és a 68. percben egy szép akció végén Szijjártó Ábel mattolta a hazaiak hálóőrét – mint később kiderült, ezzel be is állította a 2-1-es végeredményt. Gólszerzők: Palkó, Szijjártó.

A bajnokság állása: 1. Debrecen 36 pont, 2. Honvéd-Magyar Futball Akadémia 34, 3. FTC 32, … 15. Illés-Haladás 8.

U15

Kecskeméti TE–Illés-Haladás 0-0. – Kecskemét, vezette: Nagy.

Illés-Haladás: Molnár-Végh – Bonchis, Stefanich, Kopácsi Á., Koósz – Bodrogi (Csörnyei), Bolla, Horváth A. (Kopácsi B.) – Baranyai (Balikó), Katona, Takács-Földes (Wolf). Edző: Németh Richárd.

A mérkőzésen szinte végig az Illés Akadémia játszott jelentős mezőnyfölényben, de ezt nem tudták Németh Richárd tanítványai gól(ok)ra váltani. Kevés alkalommal sikerült megbontani a hazaiak védekezését, és az így is adódó helyzeteket sem tudták kihasználni a szombathelyi fiatalok. Az utolsó negyedórában viszont fordult a kocka, és a kecskemétiek támadtak veszélyesebben. Azonban ezen a napon az ő játékukban sem volt benne a gól. Összességében a vendégek nyerhető mérkőzést adtak döntetlenre, négy-öt helyzetükből egyet sem tudtak gólra váltani. A vasiak hozzáállását nem érhette kritika, viszont gyorsaságban ezúttal nem tudták felülmúlni ellenfelüket.

A bajnokság állása: 1. Honvéd-Magyar Futball Akadémia 33 pont, 2. MTK 33, 3. Puskás Akadémia 31.

Kiemelt képünkön: Szijjártó Ábel győztes gólt szerzett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában