kalapácsvetők

2021.02.19. 07:00

Formaruha-próbán jártak a Dobó SE tokiói olimpiai részvételre esélyes tagjai

Nemrégiben olimpiai formaruha-próbán jártak a Szombathelyi Dobó SE tokiói olimpiai részvételre esélyes tagjai.

Horváth Erika

Pars Krisztián

Fotó: MTK

A jelen állás szerint július 23-án kezdődő tokiói olimpiára a kvalifikációs szint teljesítésével már kvótát szerzett két kalapácsvető, Gyurátz Réka és Halász Bence mellett az indulásra szintén jó esélyekkel pályázó két további klubtársuk, Pars Krisztián és Rába Dániel, valamint két edzőjük, Németh Zsolt és Németh László volt hivatalos.

Gyurátz Réka a kimonós jegyeket is idéző hosszú ruhában
Fotók: MASZ/Dobó SE

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) által felkért zsűri – amelynek Varga Katalin paralimpikon kajakozó, Verrasztó Evelyn ötszörös Európa-bajnok úszó, olimpikon, Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, Harmati Hedvig, a MOME textiltervező tanszékének vezetője, Maróy Krisztina, a Glamour magazin főszerkesztője, Lakatos Márk stylist, Nánási Pál fotográfus és Báthori Zsófia, a MOB marketingmenedzsere volt a tagja – úgy döntött, hogy a NUBU tervezőinek kollekcióját viseljék a tokiói olimpia és paralimpia magyar küldöttségének tagjai. Pályázatukban a magyar identitás és a rendező ország, Japán iránti tisztelet megjelenítésén volt a fő hangsúly, de a biopamutból és újrahasznosítható anyagokból készült ruhadarabok a mai trendeknek megfelelően élénk színűek, hangsúlyos feliratúak.

A szombathelyi dobócsoport egyetlen női tagját, Gyurátz Rékát kérdeztük: hogy tetszik a formaruha?

– A formaruhák általában mindig megosztóak. Ezúttal is vannak benne érdekesebb darabok, színek, például olyan világoszöld, ami a fiúknak kevésbé jött be, de az öltöny mindenkinek tetszik. Nekem nagyon tetszenek az anyagok, kellemes tapintásúak, vékonyak – ami fontos, mert meleg lesz. Mindenből kétfélét készítettek, hogy mindenki az ízléséhez közelebb állót választhasson. Van például színes és fehér póló, hosszabb vagy rövidebb ruha, de a cipők is kétfélék, a lányoknak magas sarkú vagy papucs – én utóbbira szavaztam.

Pars Krisztián

A ruhapróba persze már a múlté, újra az edzéseké a főszerep – a megszokott sportfelszerelésekben. És szombaton az idei második felmérő verseny következik a Dobó SE versenysorozatának keretében. Az utánpótláskorúak mellett Gyurátz Réka és Rába Dániel is csatasorba áll. A 39. születésnapját csütörtökön betöltött olimpiai bajnok Pars Krisztián még nem versenyez – viszont a március 6-ai, szombathelyi téli országos bajnokságon már minden bizonnyal dobókörbe lép. Jól halad a rehabilitációval a kisebb térdműtéten átesett világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Halász Bence, már nem csak gyógytornázik, de még nem tart a dobóedzéseknél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában