Vasi kézilabda-győzelmek

2021.02.16. 19:10

Mind az öt NB II.-es női csapatunk pályára lépett az elmúlt hétvégén

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság 12. fordulójában megyei rangadót nyert a Körmend ellen a Student, győzött a Celldömölk, a Bük és a Sárvár is.

Tóth Gábor

20210213 Bük Büki TK - SZESE Győr női NB II kézilabda mérkőzés Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe

Forrás: VN

Fotó: Cseh Gábor

Student Comfort Sport Kft. – Körmendi DMTE 47-19

(25-11). – Szombathely, egyetemi csarnok, zárt kapuk mögött, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Gilitsch, Székely.

Student: Tállai – Papp 10, Kozma 7, Szabó N. 6, Nárai 2, Pődör 5, Bozzai 8. Csere: Lőrincz, Nagy N., Málovics 2, Keszei 3, Mátyás 1, Kondákor 1, Vincze 2. Edző: Skoda Bence.

Körmend: Dudora – Somlai 5, Herczeg 6, Zsiga 3, Kiskós 1, Horváth D. 2, Cser. Csere: Nagy (kapus), Dombóvári 1, Varga K., Szalai L., Horváth Zs., Binecz 1, Farkas. Játékos-edző: Kiskós Kitti.

A szombathelyi lányok a játék minden elemében jobbak voltak ellenfelüknél, nagyon simán gyűjtötték be a győzelmet.

Skoda Bence: – Ellenfelünkről nem sok információ állt rendelkezésünkre, hiszen november közepe óta nem léptek pályára tétmérkőzésen. Így arra készültünk, hogy a saját feladatainkat megfelelően hajtsuk végre, amit a lányok kiválóan teljesítettek mind támadásban, mind védekezésben. Gratulálok a csapatomnak!

Kiskós Kitti: – Sajnos nem vagyunk könnyű helyzetben, november eleje óta nem tudunk edzeni. Egyetlen célunkat elértük – senki sem sérült meg.

Celldömölki VSE–KK Ajka 37-33 (16-16). – Celldömölk, zárt kapuk mögött, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bazsó, Kertész.

CVSE: Tömő – Szomorkovits L. 12/5, Szomorkovits A. 7, Freiberger 4, Szecsődi 6, Győrffy 5, Füzfa. Csere: Balogh, Geiger 1, Barabás 2, Marton, Pup S. 1, Németh E., Buzás. Edző: Salamoné Csótár Adrienn.

Két góllal kezdtek a vendégek, de a hazaiak gyorsan reagáltak, egyenlítettek. Majd felváltva került a kapukba a labda. A vendégek átlövésből szerzett találataira a celliek rendre válaszoltak, de a vasiak védekezésben több hibát is vétettek. Döntetlen állásról indult a második félidő, és továbbra is szorosan alakult az eredmény. Az Ajka a 46. percig rendre egy-két góllal vezetett, mivel a CVSE támadásbefejezései pontatlanok voltak. A mérkőzés utolsó 15 percében azonban a Celldömölk átvette az irányítást. A feljavult, hatékony védekezést és a jó kapusteljesítményt gyors, eredményes támadások követték. Az emberelőny remek kihasználásával pedig öt góllal elhúztak a hazaiak (54. perc 32-27) – a fórjukat aztán a hajrában is megőrizték.

Büki TK – SZESE Győr 43-32 (20-14). – Bük, zárt kapuk mögött, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Gréczi, Koltai.

Bük: Büki – Kelemen 2, Szabó D. 10, Baranyai 4, Tamási 5, Tóth V. 6, Cseledi 3. Csere: Szalai N., Szűcs (kapusok), Szabó N. 6, Gősi 6, Marton, Koósz, Szekér, Megyeri 1. Edző: Bölöni Roland.

A Bük első tétmérkőzését játszotta az idei évben, két és fél hónapja nem lépett pályára. Az első negyedórában a mérkőzéshiány látszott is a hazaiak játékán, aztán sikerült felvenni a ritmust, onnantól jól működött minden. Sikerült a SZESE együttesét felülmúlni minden csapatrészben, a játék minden elemében – így nem volt kérdés, hogy melyik csapat hagyja el győztesen a pályát.

Sárvárfürdő Kinizsi – Győri Audi ETO KC U22 34-27 (21-13). – Sárvár, zárt kapuk mögött, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Antal, Antalné.

Sárvár: Jurik – Vajda 6, Jenőfi 12/6, Soós 3, Cser 3, Barcza 4/1, Szemes 3. Csere: Varga Á. (kapus), Gerencsér 2, Nyári 1, Farkas L., Horváth E., Dávid V., Viganó, Szekeres. Edző: Pupp Adél.

Kapkodóan, sok hibával kezdett mindkét csapat, az első találat csak a 4. percben esett Soós Réka jóvoltából. Ezt követően a félidő derekáig fej fej mellett haladtak a felek. Aztán a remek napot kifogó Jurik kapus bravúrjaira, a szigorú védekezésre, az ötletes támadójátékra építve a vasiak megtörték a fiatal győri gárda ellenállását, és fokozatosan növelték előnyüket. A szünetre így már magabiztos sárvári vezetéssel vonultak a csapatok. A második harminc perc is a Kinizsi fölényét hozta: negyedórával a vége előtt már 13 góllal, 31-28-ra vezetett a sárvári gárda. A végjátékban minden hazai cserejátékos pályára lépett.

Kiemelt képünkön: A bükiek győzelméből Szabó Dóra tíz góllal vette ki a részét

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában