A tabella éléről kezdik meg a felsőházi rájátszást

2021.02.17. 21:20

Nagyszerű formában van a Haladás futsalcsapata – minőségi brazil légióssal sikerült megerősíteni a keretet

A Haladás NB I.-es futsalcsapata remek pozícióból, a tabella éléről, pontelőnyből fut neki a felsőházi rájátszásnak – vasárnap már pályára is lép a bajnoki címért harcoló zöld-fehér együttes.

Tóth Gábor

Haladás - Ftc futsal, bajnokimérkőzés, nb1, ut, 20201115, Vas Népe / Unger Tamás Juanra

Forrás: Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

A Haladás nagyszerű időszakot tudhat maga mögött, magabiztosan nyerte meg az NB I.-es futsalbajnokság alapszakaszát – a nagy rivális Berettyóújfalut például oda-vissza legyőzte – így a tabella éléről fut neki a rájátszásnak. A felsőházba az első öt együttes jutott be, egy csapat kivételével mindenki visz magával pluszpontokat, mindenki játszik oda-vissza mindenkivel. Így nyolc forduló után kialakul az 1–5. sorrendje. Ezután az első két csapat vívja az egyik fél három megnyert meccséig tartó bajnoki döntőt – az első helyezett kezdi otthon a párharcot. A harmadik és a negyedik pedig a bronzéremért harcol majd – itt két megnyert meccsig tart a csata.

A felsőházi tabella jelenlegi állása 1. Haladás 6 pont, 2. Berettyóújfalu 4, 3. Veszprém 2, 4. Kecskemét 1, 5. DEAC 0. Az alsóházban az FTC, az Aramis, az Újpest, a Dunaferr és a Nyírgyulaj küzd a bent maradásért.

A Haladás tervezett felsőházi menterendje, 1. forduló, február 21., vasárnap, 16:45: HVSE–Kecskemét (M4 Sport). 2. forduló, február 25., csütörtök, 18.30: DEAC–HVSE. 3. forduló, március 19., péntek, 18.30: HVSE–Veszprém. 4. forduló: a Haladás szabadnapos. 5. forduló, április 19., hétfő, 18.30: Berettyóújfalu–HVSE. 6. forduló, április 26., hétfő, 19.00: Kecskemét–HVSE. 7. forduló, április 30., péntek, 18.30: HVSE–DEAC. 8. forduló, május 3., hétfő, 18.30: Veszprém–HVSE. 9. forduló: a Haladás szabadnapos. 10. forduló, május 17., hétfő, 18.30: HVSE–Berettyóújfalu.

A klubvezetés az elmúlt időszakban komoly munkát végzett azért, hogy megerősítse az amúgy is jó erőt képviselő zöld-fehér keretet. Az erőfeszítéseket siker koronázta: Henrique Diniz De Sousa személyében sikerült egy brazil játékost szerződtetni. A 28 éves ballábas futballista az elmúlt években hazájában futsalozott, az előző két szezont a brazil első osztályban töltötte.

– A klubvezetés egyetértett a szakmai stáb véleményével, miszerint meg kell erősíteni a keretünket, mert nagyon sűrű menetrend vár ránk az elkövetkező időszakban – jelezte Pálmay Tamás, a Haladás VSE futsal-szakágvezetője. – A felsőházi rájátszásban nyolc mérkőzést kell megvívni. A reményeink szerint bejutunk a Magyar Kupa négyes döntőjébe, ami újabb négy meccset jelent. Továbbá a legjobbjainkra válogatott összecsapások is várnak. Azért ez komoly terhelést jelent. Egy-egy sérülés, eltiltás nagy problémát okozhat, és akkor még nem beszéltünk a koronavírus-járvány okozta bizonytalan egészségügyi helyzetről. Továbbá az ellenfeleink is gőz­erővel erősítenek. Henrique Diniz De Sousa rutinos játékos, brazil élvonalbeli tapasztattal. Természetesen kell egy kis idő, mire sikerül beépíteni a csapatunkba, de biztos vagyok benne, hogy a bajnokság legfontosabb, legsűrűbb időszakban a segítségünkre lesz. Most karanténban van, ahonnan két negatív Covid-tesz után szabadul – az első tesztje negatív lett. Ha minden jól megy, február végére talán elkészülnek a papírjai, és bevethető lesz.

A Haladás még nem játszotta le a Magyar Kupa negyeddöntőjének első meccsét. A tervek szerint március 26-án lép majd pályára Nyírgyulajon, a visszavágót pedig május 10-én rendezik. A párharc győztese bejut a négyes döntőbe.

Kiemelt képünkön: Calvo Rodriguez Juan Ramon edző eddig remekül dolgozik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában