Labdarúgás

2021.02.21. 18:55

Peches Hali-vereség – A szombathelyiek futballoztak, az ajkaiak győztek

A labdarúgó NB II. 24. fordulójában a Szombathelyi Haladás ugyan végigtámadta a mérkőzést, mégis kikapott Ajkán.

Pum András

A vasiaknál a régóta sérült Tóth Dávid és az eltiltott Mocsi Attila mellett Achilles-ín-sérülése miatt a házi gólkirály, Medgyes Zoltán sem léphetett pályára. A támadó már egy ideje kínlódik az Achillesével, és bár folyamatosan kapta és kapja is a kezeléseket, Ajkán még

nem volt bevethető állapotban.

Hangulatos felvezetést kapott a mérkőzésre a meccs napján, azaz vasárnap délelőtt utazó Haladás, a csapatot szállító buszt ugyanis az M86-os autót egyik felüljáróráról zászlókkal, füstbombákkal, görögtüzekkel köszöntötte a Hali-szurkolók egy nagy csoportja.

8. perc: Kiss Bence került kecsegtető lövőhelyzetbe, de 18 méteres, jobb sarokra tartó próbálkozását nagy vetődéssel tolta szögletre Horváth Dániel.

20. perc: Soltész jobb oldali beadása ide-oda, végül Csizmadia elé pattogott, a középpályás 11 méterről a jobb sarokba lőtt (1-0).

29. perc: Bal oldali beadás után a hosszún érkező Nagy Krisztián hétméteres lövését bravúrral védte Verpecz.

43. perc: Csilus cselezte ki sorban a védőket, majd 15 méterről fölé lőtt.

79. perc: Rácz bal oldali beadását a hosszún érkező Dragóner a kapu torkából fölé lőtte.

Paprikás hangulatban kezdődött a mérkőzés, különösen az ajkaiak jártak élen a kemény belépőkben. A kezdeti ajkai enyhe mezőnyfölény után fokozatosan átvette az irányítást a Haladás, a játék a hazaiak térfelére korlátozódott. A vasi- ak sorozatban rúgták szögleteiket, tíz perc után már négynél jártak. A szombathelyiek irányították a játékot, a hazaiak foggal-körömmel védekeztek.

Kiss Bence különösen az első félidőben játszott jól
Fotó: Szendi Péter

Aztán a semmiből, egy védelmi megingást követően megszerezte a vezetést az Ajka. A gól után kiegyenlítettebb lett a játék, de továbbra is a vasiak kezdeményeztek többet, azonban a hazai kontrák veszélyesek voltak. Szünet után is jó iramú, kemény meccset vívtak a felek az egyre sárosabbá váló pályán. Mátyus János próbált változtatni a támadójáték hatékonyságán, a második félidőre

beküldött Rácz után Németh Máriót is pályára vezényelte.

Változatlanul a vendégek irányítottak, a hazaiak bekkeltek és kontráztak. Ám a vasiak utolsó passzai nem sikerültek. A hajrában még tovább fokozta a nyomást a Haladás, Rácz kétszer tesztelte az ajkai kapust, majd Németh Márió szabadrúgása kerülte el kevéssel a bal

sarkot, aztán Dragóner hibázott ziccerben. Egykapuzott a Haladás, az Ajka csak és kizárólag védekezett – utóbbi végül eredményre vezetett. A vasiak végig jobban futballoztak ellenfelüknél, ám ez nem ért pontot.

Mátyus János: – Nagyszerűen kezdtünk, helyzeteket dolgoztunk ki. Aztán a kapott gól megfogott minket. Szünet után ismét mi domináltunk, de a játékunkból egyetlen dolog hiányzott, a gól.

JEGYZŐKÖNYV

FC Ajka–Szombathelyi Haladás 1-0 (1-0) Ajka, zárt kapuk mögött, NB II-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kovács Z.

Ajka: Horváth D. – Kovács N., Heffler T., Tar, Csemer – Soltész (Tóth B., 88.), Kenderes (Tóth G., 63.), Szekér (Stoiacovici, 78.), Csizmadia (Rétyi, 78.)– Nagy K., Zsolnai. Edző: Kis Károly.

Haladás: Verpecz – Schimmer (Németh Márió, 56.), Devecseri, Németh Milán (Debreceni, 74.), Bosnjak – Csilus, Holdampf – Kállai (Jancsó, 74.), Kiss B., Doktorics (Rácz, 46., Schuszter 92.) – Dragóner. Edző: Mátyus János.

Gólszersző: Csizmadia (20.).

Sárga lap: Szekér (78.), Kovács N. (90.).

Kapcsolódó cikk

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/latvanyos-utravalo-igy-engedtek-el-a-haladas-szurkoloi-a-csapatot-az-idegenbeli-bajnokira-4689019/

Ezek is érdekelhetik