Alsóházi rangadót buktak

2021.03.10. 19:02

A rivális Békéscsaba vendégeként szenvedett vereséget az SZKKA

békéscsaba Alsóházi rangadót bukott a Békéscsaba vendégeként a bentmaradásért küzdő Hungast Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB I-es női kézilabdacsapata.

Tóth Gábor

Szkka-Érd kézilabda első osztályú kézilabda mérkőzés, 20210220, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás Põdör Rebeka

Fotó: Unger Tamás

A 11. fordulóból elhalasztott mérkőzést pótoltak a felek. A sereghajtó, első győzelmére készülő Békéscsaba fogadta az utolsó előtti szombathelyi gárdát – komoly téttel bíró kiesési rangadót vívtak a felek.

Eubility Group-Békéscsabai Előre NKSE–Hungast Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia 23-20 (11-10). – Békéscsaba, zárt kapuk mögött, NB I-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Őri, Pozdena.

Békéscsaba: Mistina – Andróczki 2, Iván, Radojevic 7/4, J. Agbaba 4, Mitrovic 5, Szabó 4. Csere: Giricz, Török 1, Petika. Edző: Vida Gergő.

SZKKA: Tomasevic – Varga N., M. Agbaba 1, Horilska 9/2, Bandelier 1, Pődör R. 4/1, Wald 1. Csere: Pődör B., Mayer Sz., Orbán 4. Edző: Marosán György.

Az eredmény alakulása. 3. perc: 3-0. 7. perc: 4-3. 16. perc: 5-6. 27. perc: 11-9. 40. perc: 16-13. 50. perc: 19-17.

Kiállítások: 10, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 5/4, ill. 5/3.

Idegesen kezdte a mérkőzést a Horváth Petrát és Virág Noémit nélkülöző SZKKA, a Békéscsaba gyorsan elhúzott 3-0-ra. Aztán rendezte sorait a vendég, felzárkózott, felváltva került a kapukba a labda – sőt, egy pillanatra fordított is a vasi alakulat (20. perc: 7-8). Az első félidő szoros csatáját végül egy góllal nyerték meg a remek kapusteljesítményt felvonultató hazaiak. Fordulás után is tartotta a lépést az SZKKA, de az előny rendre a Békéscsabánál volt – végig futnia kellett az eredmény után a vendégnek. A nagy rohanást a szombathelyiek támadójátéka sínylette meg, komoly helyzetek maradtak ki. Ezt kihasználva a hajrára már négygólos előnnyel fordult rá a nyugodtabbnak, pontosabbnak tűnő vendéglátó (52. perc: 21-17). Még egyszer felzárkózott egy gólra az SZKKA (55. perc: 21-20), de a hazai időkérés megtörte a szombathelyiek lendületét. Az utolsó perceket pedig rutinos csapat módjára lehozta a Békéscsaba, és megnyerte a kiesési rangadót.

Vida Gergő: – Egész héten azt sulykoltam, hogy a kapusteljesítményen múlhat a sikerünk. Tudtuk, hogy lerohanásból, rendezetlen védekezés ellen kell könnyű gólokat lőni. Sokan temettek bennünket, de „visszajelentkeztünk” az NB I-be.

Marosán György: – Védekezésben végrehajtottuk a feladatot, de rengeteg helyzetet kihagytunk, ami felőrölt bennünket. Sokat dolgozunk, mindenki akar, nem adjuk fel, s egyszer áttörjük a gátat.

Nagyon úgy tűnik, hogy három csapat közül fog kikerülni a két kieső. Az utolsó, 14. Békéscsaba (1 győzelem/1 döntetlen/13 vereség – 3 pont), a 13. SZKKA (2/0/14 – 4 pont), valamint a 12. Balatonboglár (2/1/14 – 5 pont) vív öldöklő küzdelmet.

Kiemelt képünkön: Pődör Rebeka négy gólja, jó játéka is kevés volt a győzelemhez

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában